Evenimentul Zilei > International > China interzice BĂRBILE şi numele de MAHOMED şi SADDAM
China interzice BĂRBILE şi numele de MAHOMED şi SADDAM

China interzice BĂRBILE şi numele de MAHOMED şi SADDAM

China impune reguli dure împotriva minorităţii uigure, majoritar musulmane, căreia îi impută atentatele teroriste care lovesc des ţara.

În numele luptei contra terorismului islamic, regimul din China înăspreşte regulile împotriva minorităţii uigure din provincia Xinjiang. Autorităţile au adoptat o lege care interzice 29 de prenume musulmane pentru nou-născuţi.

Prenumele sunt cuprinse într-o „listă a numelor interzise minorităţilor etnice”. Părinţii nu vor mai putea de acum încolo să-şi numească copiii Mahomed, Saddam sau Medina. În caz contrar, aceşti copii nu vor putea obţine Hukou, paşaportul care permite accesul la serviciile de îngrijire sau educaţie.

Nu este prima măsură luată de Beijing împotriva uigurilor. Luna trecută, regimul din China a interzis bărbile pentru bărbaţi şi vălul islamic pentru femei. Potrivit acestei legi, personalul din gări sau aeroporturi poate interzice persoanele cu bărbi sau văl islamic.

Teritoriu semi-deşertic în zona frontalieră cu Kazahstan şi Afganistan, Xinjiang adăposteşte numeroşi membri ai comunităţii uigure, din care majoritatea sunt musulmani. Aceştia se plâng în mod regulat de discriminări religioase şi pe piaţa muncii. Mai multe atentate au fost imputate de autorităţi unei facţiuni uigure radicale, suspectate de legături cu ISIS.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: