Evenimentul Zilei > International > China declanșează “revoluția toaletelor”. Inițiativa face parte dintr-un proiect de stimulare a turismului
China declanșează “revoluția toaletelor”. Inițiativa face parte dintr-un proiect de stimulare a turismului

China declanșează “revoluția toaletelor”. Inițiativa face parte dintr-un proiect de stimulare a turismului

China a anunţat duminică că are în plan construirea sau repararea a 64.000 de toalete publice în intervalul 2018-2020, ca parte din ''revoluţia toaletelor'', o iniţiativă care are ca scop stimularea turismului şi creşterea ponderii acestui sector în cadrul dezvoltării economice.

În dorinţa de a-şi dezvolta sectorul de servicii, China se concentrează în mod special pe turism în care a promis că va investi două trilioane de yuani, echivalentul a 290 de miliarde de dolari.

Cei trei ani de ''revoluţie a toaletelor'' au dus la ''rezultate semnificative'', potrivit Administraţiei Naţionale a Turismului din China (CNTA), însă perspectivele înfloritoare sunt umbrite de tot mai multe plângeri referitoare la igiena toaletelor de la destinaţiile turistice chineze.

Din 2015, China a investit 1,04 miliarde yuani în construirea şi repararea a 68.000 de toalete, depăşind ţintă propusă pentru trei ani, de 57.000, potrivit agenţiei de ştiri Xinhua.

''Revoluţia toaletelor este o măsură urgentă şi necesară pentru transformarea şi dezvoltarea industriei noastre turistice'', a precizat directorul CNTA, Li Jinzao, pentru Xinhua.

Ca urmarea a noii legi, China va construi 47.000 de toalete şi va renova 17.000 în următorii trei ani.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: