Evenimentul Zilei > Actualitate > Începe măcelul în China! Mii de câini ucişi pentru vestitul Festival al Cărnii de Câine
Începe măcelul în China!  Mii de câini ucişi  pentru vestitul Festival al Cărnii de Câine

Începe măcelul în China! Mii de câini ucişi pentru vestitul Festival al Cărnii de Câine

Între 21 şi 30 iunie, în China reîncepe Yulin Dog Meat Festival. Potrivit World Dog Alliance, 30 de milioane de câini sunt ucişi şi mâncaţi în fiecare an, dintre care 10 milioane doar în China. Foarte multe asociaţii din întreaga lume cer închiderea monstruosului Festivalul.

Pe 21 iunie, la Yulin, în China, începe Festivalul cărnii de câine. Cu ocazia manifestării care se desfăşoară în fiecare an, timp de 10 zile, începând cu solstiţiul de vară, sunt ucişi mii de câini. Consumul de carne de câine în China e o tradiţie de sute de ani, dar această manifastare s-a născut abia în 2010 la iniţiativa unor vânzători de carne canină.

După cum dezvăluie World Dog Alliance, cifrele sunt ameţitoare la nivel mondial

Există foarte multe campanii şi petiţii din toată lumea care cer, ca în fiecare an, închiderea Festivalului. Din declaraţiile unor petiţionari, extragem: ''Acest Festival, trebuie să fie suspendat. Chiar chinezii, în majoritate, îl dezaprobă. E un adevărat măcel care nu poate fi justificat apelând la tradiţie'', ''Dintr-un sondaj, reiese că 70% dintre chinezi n-au mâncat niciodată carne de câine şi sunt favorabili închiderii acestei orori''. ''Din păcate – şi nimeni nu bagă de seamă – mulţi turişti străini vin la Yulin, special în această perioadă, pentru a gusta şi mânca preparate din carne de câine''.