Evenimentul Zilei > International > China acuză Statele Unite că vor să anihileze total Huawei
China acuză Statele Unite că vor să anihileze total Huawei

China acuză Statele Unite că vor să anihileze total Huawei

China a acuzat, joi, Statele Unite ale Americii că vor să elimine Huawei „prin toate mijloacele”.

Declarația părții chineze vine după un avertisment american către Brazilia, dacă acesta din urmă îi permite gigantului chinez de telecomunicații să implanteze acolo tehnologia 5G.

Huawei este considerat liderul mondial în 5G, un nou standard de tehnologii mobile făcute să revoluționeze Internetul și a căror implementare trebuie să se accelereze.

Suspectând grupul chinez de pact secret cu Beijing și argumentând riscurile din punct de vedere al securității cibernetice, administrația Trump a crescut presiunea asupra aliaților săi în ultimele luni pentru a interzice echipamentele Huawei.

Într-un interviu publicat miercuri de cotidianul brazilian O Globo, ambasadorul Statelor Unite în Brazilia, Todd Chapman, a amenințat țara că va suporta „consecințe” dacă va permite gigantului telecom chinez să își implanteze tehnologia 5G.

Huawei a devenit cel mai mare vânzător de telefoane inteligente din lume, în al doilea trimestru, în timp ce gigantul chinez telecom luptă contra Washingtonului pentru a-și implementa tehnologia 5G la nivel global.

Între aprilie și iunie, grupul chinez a vândut 55,8 milioane de telefoane  față de 53,7 milioane vândute de principalul rival, Samsung.

„Statele Unite sunt extrem de ataşate de echitate şi reciprocitate”, a declarat în faţa presei un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, Wang Wenbin, scrie Agerpres.

„Însă, în realitate, atunci când companiile din alte ţări devin dominante, clasa politică americană inventează scuze şi foloseşte puterea statului pentru a le elimina prin toate mijloacele”, a afirmat el.

Brazilia urma să-şi lanseze în acest an licitaţia pentru 5G pe imensa piaţă a sa de 212 milioane de locuitori, însă planul a fost amânat pentru 2021 din cauza crizei coronavirusului.

„Consecinţele” ar putea fi de ordin economic, a precizat ambasadorul american pentru cotidianul O Globo.

Marea Britanie şi-a anunţat la mijlocul lunii iulie decizia de a nu folosi în reţeaua sa 5G vreun echipament produs de Huawei, invocând un risc pentru securitate.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: