Evenimentul ZileiActualitateChina a publicat o nouă fotografie de pe cealaltă parte a Lunii. Foto cu „gelatina“ descoperită în articol

China a publicat o nouă fotografie de pe cealaltă parte a Lunii. Foto cu „gelatina“ descoperită în articol

China a publicat o nouă fotografie de pe cealaltă parte a Lunii. Foto cu „gelatina“ descoperită în articol
China a descoperit o substanţă gelatinoasă pe partea cealaltă a Lunii. Fotografia dezvăluie natura unui material neidentificat. 

Yutu-2 a descoperit ceva ciudat pe de cealaltă parte a Lunii: o substanță misterioasă pe care agenția spațială chineză calificat-o drept „gel“ sau „colorat“.

Potrivit experților ar fi același lucru pe care astronauții americani l-au găsit în timpul misiunii Apollo 17

Dan Moriarty, colegul programului postdoctoral NASA de la Goddard Space Flight Center din Greenbelt, Maryland, a analizat și prelucrat imaginea, căutând indicii cu privire la natura ei precisă.  „Forma fragmentelor pare destul de asemănătoare cu alte materiale din zonă. Ceea ce ne spune aceasta este că  materialul are o istorie similară cu cea din jur”, a spus Moriarty.

A fost rupt și fracturat de impactul asupra suprafeței lunare, la fel ca solul din jur

 „Cred că cele mai fiabile informații sunt că materialul este relativ întunecat. Se pare că are material mai luminos încorporat în regiunile mai mari și mai întunecate, deși există o șansă ca lumina să strălucească pe o suprafață netedă”, a declarat Moriarty pentru Space.com. adăugând că materialul este probabil eterogen în compoziție.

 În prezent Yutu-2 încearcă să se apropie pentru că ciudăţenia se află în partea de jos a unui crater

Fotografia realizată de camera principală a robotului Yutu 2 arată centrul unui crater care conține material  colorat diferit și care conține puncte lucioase ca o gelatină. Imaginea a fost lansată de Our Space, o publicație de informare științifică în limba chineză, prin intermediul contului său de socializare.

Reamintim că Yutu-2 este un robot care a făcut parte din misiunea chineză Chang’e 4 pe Lună. A fost lansat pe 7 decembrie 2018, ora 18:23 UTC. A intrat pe orbita lunară pe 12 decembrie 2018, înainte de aterizarea pe partea îndepărtată a Lunii, pe 3 ianuarie 2019.

Rutierul chinezesc Yutu 2 Moon a surprins această imagine de material sticlos de la marginea unui mic crater.
Imagine similară
Imagini pentru Yutu-2

 


Accesează: