Chiliman: Antonescu să demisioneze pentru eşecul USL. Tăriceanu e un liberal autentic

Chiliman: Antonescu să demisioneze pentru eşecul USL. Tăriceanu e un liberal autentic

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, a declarat, într-un interviu pentru ziare.com, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, ar trebui să îşi dea demisia pentru eşecul USL şi că decizia de a scoate partidul pe care îl conduce de la guvernare este doar un "teatru ieftin", ca să scape de răspundere. Despre Călin Popescu Tăriceanu, pe care îl numeşte prieten, Chiliman spune că este un liberal autentic.

"În ceea ce-l priveşte Călin Tăriceanu, ştiu un singur lucru: spre deosebire de Crin Antonescu, este un liberal autentic şi îi pasă de PNL", a mai spus primarul sectorului 1.

Andrei Chiliman a fost exclus din PNL, după o activitate de 23 de ani, pentru că a criticat deciziile lui Crin Antonescu. El a fondat atunci Iniţiativa România Liberală. El a precizat, pentru ziare.com, deşi îl înţelege pe Tăriceanu în plan personal, în plan politic nu e "adeptul niciunei alianţe naţionale conjuncturale".

"Dreapta trebuie să rămână dreapta, iar stânga trebuie să rămână stânga. Îi dau dreptate lui Călin Tăriceanu într-o singură privinţa: România are nevoie de un guvern stabil şi eficient, nu de jonglerii politicianiste. Mai ales, în conjunctură economică în care se află ţară şi, de asemenea, în situaţia în care Ucraina se află în pragul războiului", a spus primarul Sectorului 1.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, Chliman subliniază că "până să se ascundă în spatele lui Iohannis, Crin Antonescu trebuie să explice de ce a numit în funcţii ministeriale personaje cu grave probleme penale. El i-a numit pe Fenechiu sau Chiţoiu miniştri, el i-a făcut vicepreşedinţi ai partidului, nu eu sau altcineva".

"Antonescu, şi nu eu, a băgat partidul în alianţa cu PSD, el trebuie să explice de ce a făcut-o şi, eventual, să-şi ceară scuze că a făcut-o. În orice ţară liberă şi normală din lumea asta, un lider politic care constată eşecul unui proiect politic în care a investit tot ce are trebuie să plece acasă. Din păcate, România nu este încă o ţară normală, iar Crin Antonescu continuă să ne polueze spaţiul public cu teatrul sau ieftin", a punctat Andrei Chiliman.

"Pe Crin Antonescu, pesediştii l-au înghiţit destul de uşor, pentru că, structural, Antonescu este un om de stânga. Un om care n-a muncit în viaţă lui şi a trăit doar din vorbe goale nu poate fi decât de stânga", a explicat Andrei Chiliman.

"Deciziile lui Antonescu sunt luate întotdeauna având la baza obsesia lui pentru putere, dorinţa oarbă de a ajunge preşedintele României. De asta a făcut USL, umăr la umăr cu Dan Voiculescu, de asta a spart USL" a mai spus Chimiman. El a atras atenţia că "valoarea electorală a poker-ului politic jucat de Crin Antonescu va fi măsurată şi judecată după alegerile europarlamentare".

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:
  • INDOLENȚĂ SAU PROSTIE. Au dat 8 milioane de euro pe un sistem care a aruncat Aeroportul Otopeni în haos
  • UDMR, gata să-l înghită pe Voiculescu ca să intre în Guvern
  • CAMPANIE EVZ. Bomba cu ceas a drogurilor: România, în pragul epidemiei de HIV

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Descoperire DE SENZAŢIE. A existat în Moldova o SAVANĂ TROPICALĂ? / VIDEO
  • Horoscopul lui Dom' Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile...
  • TEORIA PIERDUTĂ a lui Einstein: Universul s-a extins în mod constant dintotdeauna