Prima solicitare a venit la ora 8,15 anunțând că în Mamaia Nord, pe plaja unde are loc ferstivalul Sunwaves un tânăr de 25 de ani, din București este leșinat, întins pe jos, iar amicul lui, un londonez de 20 de ani, în stare puternică de agitație. Cei doi făceau parte dintr-un grup de petrecăreți care au chefuit toată noaptea, consumând, cel mai probabil, substanțe interzise, potrivit cadrelor medicale.

Tânărul de 25 de ani a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Constanța pentru îngrijiri medicale. La scurt timp, Serviciul Județean de Ambulanță Constanța a intervenit pentru preluarea unei tinere, din Polonia, pe plaja din apropierea festivalului de muzică electronică,în comă. A fost ridicată cu targa și dusă la spital.

Cel puțin șase tineri aflați în minivacanța de 1 mai, aflați la petrecerile organizate în cluburile și festivalul din nordul stațiunii Mamaia au fost culeși, după ce au consumat substanțe halucinogene, și transportați la spital. Asupra lor s-au găsit plicuri cu conținut suspect care au fost predate polițiștilor de la Serviciul Antidrog Constanța.