Evenimentul Zilei > International > Charlie Hebdo, care se autodenumeşte „ziar iresponsabil”, nu se dezice. Salvini este umilit la modul cel mai grobian
Charlie Hebdo, care se autodenumeşte „ziar iresponsabil”, nu se dezice. Salvini este umilit la modul cel mai grobian

Charlie Hebdo, care se autodenumeşte „ziar iresponsabil”, nu se dezice. Salvini este umilit la modul cel mai grobian

Charlie Hebdo îl pune pe Iisus Hristos să blesteme, doar pentru a-l ataca pe Salvini. Desenul de pe copertă se intitulează „Calvarul mătăniilor lui Matteo Salvini”. Iar coperta întrece orice măsură a bunului simţ faţă, totuşi, de un lider politic european.

Charlie Hebdo, se ştie, trăieşte din provocări. Dar şi de data aceasta, ca multele petrecute în trecut, a depăşit limitele. Da, fiindcă pe o pagină a ireverenţioasei reviste franceze, a apărut un blestem pus în gura lui Iisus Hristos pentru a fi satirici (?) împotriva folosirii mătăniilor de către Matteo Salvini, vinovat de a fi sărutat coroana de spini după victoria la europarlamentarele din 26 mai, dar şi în alte câteva adunări electorale, înainte de votare.

Desenul-şoc intitulat „Calvarul mătăniilor lui Matteo Salvini”, îl înfăţişează pe Iisus Hristos care se retrage, belstemă şi spune: „Adevărul e că-ţi pute gura”. 

Deci, săptămânalul cu pricina analizează în acest fel triumful Lega în Italia: „Salvini culege voturi dintr-un spectru larg şi încearcă  orice pentru a se afirma ca un lider european al unei extreme drepte multiforme care, în Italia, depăşeşte cu uşurinţă 40% dacă se adaugă la rezultatul obţinut de Lega şi procentele obţinute de Fratelli d'Italia şi fărâmiturile adunate de fasciştii de la Casa Pound şi Forza Nuova. Şi, spre deosebire de prietena sa, Marine Le Pen, are avantajul că nici nu va trebui să se prefacă ecologist, mai ales că în Italia Verzii nu prea au nimic de oferit…”.

Altfel, coperta ultimului număr al revistei poartă un portret dublu, acela al Marinei Le Pen şi unul prea ofensiv al lui Salvini, transformat într-o formă falică şi numit „Le tête de pénis. Şi nici măcar nu e nevoie de traducere pentru a înţelege sensul…