Evenimentul Zilei > Sport > Champions League. Liverpool a cedat la Madrid, Haaland i-a îngenuncheat pe Neymar & Co.
Champions League. Liverpool a cedat la Madrid, Haaland i-a îngenuncheat pe Neymar & Co.

Champions League. Liverpool a cedat la Madrid, Haaland i-a îngenuncheat pe Neymar & Co.

Primele meciuri din faza optimilor de finală ale Champions League s-au consumat, marți, la Madrid și Dortmund.

Atletico Madrid – Liverpool 1-0: La Madrid, pe „Wanda Metropolitano”, Atletico a primit vizita campioanei Europei en-titre, FC Liverpool. Prima repriză le-a aparținut gazdelor, care au și reușit să deschidă scorul în minutul 4 al partidei, prin Saul, care a punctat după o gafă colectivă a fundașilor lui Liverpool. Golul lui Atletico a fost validat prin VAR. Liverpool nu a reușit niciun șut pe spațiul porții la Madrid.

În cea de-a doua repriză, englezii au căutat cu disperare golul, profitnd și de un joc mai neinspirat al lui Atletico, dar tabela a rămas neschimbată până la flierul final. Returul va avea loc peste o săptămână, pe „Anfield”.

Borussia Dortmund – PSG 2-1: La Dortmund, Borussia a sclipit în fața campioanei Franței, Paris Saint-Germain. As-ul din mâneca nemților a fost puștiul-minune Erling Braut Haaland, autorul „dublei” (69 și 78). Parizienii au înscris prin Mbappe, în minutul 76, iar Neymar a lovit bara în minutul 81. Miercuri vor avea loc alte dueluri din turul „optimilor”: Atalanta – Valencia și Tottenham – Red Bull Leipzig. (foto: facebook.com/AtleticodeMadrid)