Evenimentul Zilei > Actualitate > Cezar Preda: CCR a confirmat ieri tentativa de lovitură de stat a USL
Cezar Preda: CCR a confirmat ieri tentativa de lovitură de stat a USL

Cezar Preda: CCR a confirmat ieri tentativa de lovitură de stat a USL

Deciziile de ieri ale Curţii Constituţionale au confirmat lovitura de stat a Puterii, a declarat, marţi, prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda privind decizia de luni a CCR, care a decis că amputarea atribuţiilor CCR este neconstituţională.

"CCR a confirmat ieri tentativa de lovitură de stat prin atacul instituţiilor fundamentale regizată de USL. Victor Ponta încearcă să acopere acest adevăr grav cu un val de minciuni şi declaraţii de propaganda", a afirmat, prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda.
Astfel, în contextul deciziei CCR, Cezar Preda susţine că Victor Ponta trebuie să retragă ordonanţa de urgenţă prin care restrânge atribuţiile Curţii.
"CCR a decis că hotărârea prin care majoritatea USL i-a restrâns atribuţiile este neconstituţională. Decizia CCR care repune Curtea în drepturi depline trebuie publicată imediat în Monitorul Oficial. Victor Ponta trebuie să retragă imediat OUG prin care restrânge atribuţiile Curţii", a afirmat Cezar Preda.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai adăugat că ieri Curtea nu a decis că schimbarea din funcţii a Robertei Anastase şi a lui Vasile Blaga este constituţională, ci a stabilit că nu se poate pronunţa asupra acestora.

"Tot ieri CCR a avut în faţă contestaţiile privind revocarea preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului. Curtea a decis că nu poate judeca asupra acestora, nu a decis că schimbarea celor doi este constituţională", a mai spus prim-vicepreşedintele PDL.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: