Evenimentul Zilei > Actualitate > Cerșetor de LUX. Ce sumă INCREDIBILĂ a strâns în timp record un bărbat care apela la mila publică
Cerșetor de LUX. Ce sumă INCREDIBILĂ a strâns în timp record un bărbat care apela la mila publică

Cerșetor de LUX. Ce sumă INCREDIBILĂ a strâns în timp record un bărbat care apela la mila publică

Două salarii medii pe economie avea asupra sa un cerșetor din Timișoara când a fost prins de polițiști. El le-a spus oamneilor legii că era ”câștigul” ultimelor zile.

Un angajat care câștigă salariul mediu pe economie  muncește două luni, opt ore pe zi, ca să adune suma pe care un cerșetor a strâns-o în numai câteva zile, la Timișoara.

Polițiștii locali au depistat în cursul zilei de ieri, în fața Oficiului Poștal din Piața Doina, o persoană care apela la mila publică pe care au preluat-o și adus-o la sediul Poliției Locale pentru luarea măsurilor legale. În urma controlului sumar s-a stabilit că asupra persoanei în cauză, identificată ca fiind P. Ionuț, de 33 de ani, se află suma de 3.617 lei și 20 de bani.

”Bărbatul, care a fost depistat în mod repetat cerșind pe străzile orașului, a fost sancționat la Legea 61/1991 republicată pentru apelare la mila publică, iar banii au fost confiscați conform aceleiași legi urmând a fi predați astăzi Trezoreriei Timișoara. Poliția Locală face din nou apel către cetățeni să nu mai ofere bani cerșetorilor pentru că acest lucru îi  determină să vină din alte orașe ale țării în Timișoara și să rămână în stradă unde câștigă foarte mulți bani”, transmit polițiștii locali.