Evenimentul Zilei > International > Cenzura pe Internet, pasul următor: Rețelele de socializare se amestecă direct în lupta politică
Cenzura pe Internet, pasul următor: Rețelele de socializare se amestecă direct în lupta politică

Cenzura pe Internet, pasul următor: Rețelele de socializare se amestecă direct în lupta politică

Twitter a suspendat contul partidului Vox, singura formațiune pro-viață și pro-familie prezentă în actualul Parlament al Spaniei.

Rețeaua socială a invocat pentru măsura luată faptul că liderul Vox, Santiago Abascal, a postat un mesaj acuzând Partidul Socialist că „promovează pedofilia cu bani publici”.

Purtătorul de cuvânt al Vox a taxat suspendarea drept „nimic altceva decât cenzură”.

Sâmbătă, Abascal a scris într-un mesaj adresat purtătoarei de cuvânt a Partidului Socialist Adriana Lastra, care este și secretar general adjunct al formațiunii, în care îi spunea:

„Ceea ce noi nu putem accepta este ca voi să intrați în casele noastre și să ne spuneți cum trebuie să trăim și cum trebuie să ne educăm copiii. Cu atât mai mult atunci când promovați pedofilia cu fonduri publici.”

Lastra a răspuns imediat, tot pe Twitter:

„Ei nu suportă comunitatea LGBT, nu sunt de acord cu căsătoriile între persoanele de același sex, nu sunt de acord cu egalitatea dintre bărbați și femei, nu suportă faptul că ideile lor retrograde nu sunt însușite de întreaga societate. Nu ar trebui sp numească asta libertate: este ură.”

Twitter a informat Vox că „limitează temporar” accesul la contul său, suspendând accesul la câteva funcțiuni, inclusiv postarea de noi mesaje.

Motivul invocat de Twitter este că Vox nu a respectat interdicția pe care rețeaua a impus-o privind „comportamentul incitator la ură”.

Twitter a solicitat Vox să șteargă mesajul în care acuză Partidul Socialist că promovează pedofilia, ca o condiție pentru a putea avea din nou acces la cont.

Cu alte cuvinte, rețelele de socializare au ajuns să se amestece direct în bătălia politică, stabilind caree norme și teme sunt corecte și care nu.

Vox se află în conflict cu Partidul Socialist și cu celelalte formațiuni stângiste spaniole în legătură cu teme precum avortul, drepturile parentale și educația publică, dar și cu imigrația sau globalizarea, scrie LifeSiteNews.

În ceea ce privește drepturile parentale, Vox dorește ca părinții să aibă dreptul de a nu-și lăsa copiii să participe la orele de educație sexuală, care promovează agenda LGBT.

Formațiunea de dreapta consideră că părinții ar trebui să aibă dreptul de a fi informați despre programa după care li se predă copiilor lor la școală și să poată decide participarea acestora la manifestările cu „ideologie sau morală contrare convingerilor lor”.

În provincia spaniolă Murcia, școlile au dreptul să decidă fără acordul părinților programa de la orele de educație sexuală.

De asemenea, în provincia Navarra, copiilor li se interzice să absenteze de la orele de educație sexuală. Pe site-ul său, guvernul din Navarra, afirmă că programul educativ pe care îl promovează, numit Skolae, are ca scop „egalitatea” și își propune să promoveze o reflectare asupra „naturii multi-cauzale a fenomenelor sociale și, evident, asupra inegalității de gen”.

Guvernul din Navarra o citează din abundență pe militanta marxistă americană Angela Davis și teoriile ei despre sexualitate.

Într-o amplă declarație acordată luni ziarului El Correo, ministra socialistă a Educației, Isabel Celaa, afirma că „o familie homofobă nu are dreptul de a-și face și copiii homofobi”.

Stânga utilizează etichete precum „homofobia” pentru toți cei care se opun propagandei LGBT.