„Atelierul de fabricat bombe” a fost descoperit pe 9 decembrie de către anchetatori, informează RTBF. La fața locului au fost descoperite urme de explozibil TATP, ca și trei centuri cusute manual care este posibil să fi servit la transportarea încărcăturilor explozive.

Tot presa belgiană a informat că în apartament a fost descoperită și o amprentă a lui Salah Abdeslam, fapt ce confirmă ipoteza că el a fost artificierul atentatelor.

Anchetatorii belgieni sunt convinși că detonatoarele au fost adăugate dispozitivelor explozive într-un hotel din apropierea Parisului (Alfortville), unde Salah Abdeslam rezervase două camere înaintea atentatelor din 13 noiembrie.

Descoperirea unui astfel de „atelier de bombe” în buricul Europei, la doi pași de sediile UE și NATO, unde se presupune să sistemele de securitate sunt mult amplificate, este teribilă. Pentru că o astfel de manufactură, potrivit specialiștilor, presupune o activitate intensă: aprovizionare cu substanțe și materiale, frecventarea locului de către jihadiști etc.

Or, toată această foială teroristă a trecut neobservată și a fost nevoie de masacrul de la Paris pentru ca autoritățile să facă cercetări.

O altă întrebare teribilă se pune firesc: câte astfel de „fabrici de bombe” se mai află în Europa?