Evenimentul Zilei > Economie > Centura București. Cât va mai dura coșmarul
Centura București. Cât va mai dura coșmarul

Centura București. Cât va mai dura coșmarul

Compania Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, luni, contractul pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a DN Centura București, sectorul DN2 până la Autostrada A2. Durata contractului este de 75 de luni si cuprinde: 15 luni perioada de execuție și minim 60 luni perioada de notificare a defecțiunilor.

Ministerul Transporturilor informează că reprezentanții CNAIR au semnat astăzi, 2 martie 2020, cu antreprenorul Tirrena Scavi  contractul  pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a DN Centura București, sectorul DN2- A2.  Valoarea de semnare a contractului este de peste 235 milioane de lei , fără TVA, sursa de finanțare fiind  Fondul de Coeziune în cofinanțare cu Bugetul de Stat.

Proiectul cuprinde modernizarea a 11,5 kilometri de centură rutieră a Capitalei și constă în lărgirea capacității de circulație de la două benzi la patru benzi de circulație (câte două pe sens). Mai implică și eliminarea unor intersecții la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi precum și reabilitarea pasajelor si a podurilor existente pe acest sector de drum național. Durata contractului este de peste șase ani, mai aexact 75 de luni si cuprinde: 15 luni perioada de execuție și minim 60 luni perioada de notificare a defecțiunilor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE