Evenimentul Zilei > Social > „Centenar de suflet geograf”, în inima Moldovei
„Centenar de suflet geograf”, în inima Moldovei

„Centenar de suflet geograf”, în inima Moldovei

Unitate de învățământ de elită, cu o tradiție de peste trei decenii, Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga” din municipiul Pașcani a intrat în febra pregătirilor pentru „Zilele Școlii”, eveniment marcat, în fiecare an, între 1 și 6 decembrie.

Seria manifestărilor în orașul de pe malurile Siretului debutează sâmbătă, 24 noiembrie, cu „Centenar de suflet geograf”, în care cei prezenți vor asista la o adevărată lecție de geografie, mai ales că la acest eveniment vor participa specialiști ai Societății Naționale de Științe Geografice – filiala Iași, profesori de la Facultatea de Geografie a Universității „Al/ I. Cuza”, de la Facultatea de Litere a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, oficialități din partea Inspectoratului Școlar Județean Iași și oaspeți din țară

 

„A intrat în tradiția Liceului Tehnologic Economic „Nicolae Iorga” din Pașcani ca, începând cu a doua decadă a lunii noiembrie și până la sărbătoarea creștină „Sfântul Nicolae”, să aducem în prim-planul atenției comunității pășcănene aspecte din activitățile liceului nostru, în speță, aspecte extracurriculare, prilejuite de „Zilele Școlii”.   Activitatea din 24 noiembrie 2018, „Centenar de suflet geograf”, deschide periplul acestor manifestări cultural-artistice și se va consuma sub auspiciile „Cercului zonal al profesorilor de geografie”. Întreaga pleiadă de activități stă sub semnul distinctiv al „Anului Centenar”, se arată într-un comunicat de presă al unității școlare.

 

Evenimentul va avea loc în sala de festivități a Primăriei Pașcani și include:

 

  • Retrospectivă a învățământului geografic pășcănean – documentare și prezentare realizată de profesor, Teodor Ancuța;
  • „Aurul olimpic al geografiei românești prezent la Pașcani”, la moment aniversar de centenar românesc;
  • lansare de carte, profesor Mariana T. Coteț Botezatu, Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga”, Pașcani;
  • activități artistice prilejuite de momentul aniversar centenar.

 

„Este, în fapt, un prilej de a ne cunoaște la noi acasă și de a marca emoțional doar una  din cărțile noastre de vizită, astăzi, mai mult ca oricând, sub auspicii centenare de suflet românesc”, se mai arată în comunicat.