Concertino Accordion Band, Corul si Baletul Operei Române Craiova, Marius Hristescu și Cătălin Botezatu. Toate aceste nume au în comun celebra lucrare a lui Georges Bizet – „Carmen”, o poveste plina de pasiune, seducție și trădare, în care partitura strălucitoare evocă atmosfera încarcată a Spaniei, în melodii devenite celebre, de la seducătoarea „Habanera” până la „Aria Toreadorului”.

    Spectacolul „Carmen – Rock Version” are la bază un concept original gândit de managerul Antoniu Zamfir. Spectacolul se dorește a fi o demonstrație a ideii că diferitele ramuri ale artei interpretative nu pot fi și nu trebuie separate unele de altele. Ele pot alcătui un întreg doar completându-se, având impact reciproc și hrănindu-se una din cealaltă. Rockul și muzica clasică se vor întâlni într-un spectacol inedit la Sala Palatului, pe 14 decembrie.

  „Nu există granițe în muzică. De exemplu, Mozart nici măcar nu știa că scrie muzică clasică. El scria muzică și cu asta, basta!”, spunea dirijorul Tiberiu Soare. Și „Carmen – Rock Version” demonstrează că nu există granițe în muzică. Opera celui mai cunoscut compozitor francez al perioadei romantice, Georges Bizet, este adaptată și reorchestrată de compozitorul și dirijorul Marius Hristescu și de Concertino Accordion Band, o formație instrumentală de renume la nivel mondial. Opera va fi interpretata de Concertino Accordion Band, alături de Corul și Baletul Operei Române Craiova și de o distribuție internațională de excepție.

 Costumele și decorurile de inspirție rock sunt create de scenograful Răsvan Drăgănescu, iar costumele soliștilor sunt realizate de celebrul designer Cătălin Botezatu.

 „Muzica lui Bizet este foarte ofertantă și a fost, de-a lungul anilor, abordată în diferite interpretări. Concertino Accordion Band sunt artiști polivalenti, cântă toate genurile muzicale cu o formație de instrumente oarecum atipică pentru operă – șapte acordeoane, vioară, orgă, pian electric, percuție”, declară Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova, care realizează regia artistică a spectacolului „Carmen – Rock Version”.  O fascinantă Sevilla a anilor 1830, conturând povestea tragică a protagonistei, o „gitana” senzuală și efervescentă, prinsă între două iubiri pasionale: a soldatului Don Jose și a toreadorului Escamillo. Povestea va prinde din nou viață pe scenă, de data aceasta sub bagheta magică a lui Marius Hristescu. Pe 14 decembrie, la Sala Palatului, se va întâmpla minunea „Carmen- Rock Version”!