Evenimentul Zilei > Economie > CELE MAI NOI metode de furt inteligent: SMIshing și Vishing
CELE MAI NOI metode de furt inteligent: SMIshing și Vishing

CELE MAI NOI metode de furt inteligent: SMIshing și Vishing

„Concurența dintre bănci este acerbă, dar în ultimii ani am considerat că ne expunem acelorași riscuri și dacă nu colaborăm atunci nu vom reuși să îmăingem mai departe zona de produse sofisticate”, a spus Răzvan Grigorescu, președintele Comisiei de Securitate IT&C din cadrul Asociației Române a Băncilor, în cadrul conferinței Banking Innovation Lab, organizată de bankingnews.ro, astăzi.

Acesta a prezentat cele mai recente metode de furt de identitate, una dintre acestea fiind SMIShing, constând în trimiterea de SMS-uri prin care se solicită datele confidențiale sau Vishing,  constând în apeluri telefon prin care clienților li se solicită date confidențiale. 

Metodele la care apelează atacatorii nu țin însă numai de zona comunicații. Furt de identitate și construirea unui profil financiar al unui client se poate face și prin intermediul facturilor aruncate de client la gunoi, de către Garbage Peekers. 

Chiar și QR codurile pot fi „măsluite”, așa încât, odată scanate, să activeze pentru posesorii de smartphone opțiunea de a trimite un mesaj, taxat foarte scump, către un anumit număr de telefon. 

Pentru a nu cădea victimă fraudelor informatice, o soluție ar fi întărirea securității mailurilor. Mulți utilizatori folosesc parole care pot fi ușor intuite, spus Răzvan Grigorescu. „O parolă poate fi o propoziție, care are un grad crescut de secutitate”, a mai spus specialistul. 

De asemenea, trebuie activat serviciul INFO SMS pentru card, a mai spus Grigorescu. 

Oferte de la bănci

Băncile au inovat mult pe segmentul de mobile și internet banking.  De exemplu, una din facilitățile introduse de BCR în ultimul timp vizează opțiunea de plată a taxelor prin șabloane predefinite.

Banca a lansat recent și posibilitatea de accesare a contului de internet banking prin amprenta digitală, pentru posesorii de terminale Apple și pregătește o aplicație prin care posesorii de internet banking vor putea primi oferte personalizate de credite. 
De asemenea, una din aplicațiile vedetă ale Bancpost permite vizualizarea, pe telefon, a celor mai apropiate unități ale comercianților parteneri, de unde se pot face cumpărături în rate sau unde există alte facilități de achiziție. 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: