Evenimentul Zilei > Economie > Cele mai mari bănci locale: Nu s-a găsit niciun card de sănătate în ATM-urile noastre
Cele mai mari bănci locale: Nu s-a găsit niciun card de sănătate în ATM-urile noastre

Cele mai mari bănci locale: Nu s-a găsit niciun card de sănătate în ATM-urile noastre

Nici BCR, nici BRD, cele mai mari bănci locale, care dețin totodată cele mai mari rețele de bacomate din țară, adică peste 3.500, în total, nu au găsit carduri de sănătate blocate în ATM-urile proprii, au declarat pentru Evz reprezentanți BRD.

„Statistic, la câte carduri s-a raportat că au fost blocate, era imposibil ca unul dintre ele să nu nimerească și într-un bancomat din rețeaua noastră sau din cea a BCR”, a declarat pentru Evz un reprezentant BRD

De asemenea, reprezentanții Raiffeisen, care dețin una din cele mai mari rețele de bancomate din țară, peste 1.000, au declarat pentru Evz că nu li s-a raportat existența vreunui card de sănătate în ATM-urile proprii. 

De altfel, experimentul realizat ieri de Evz, în care un jurnalist a verificat dacă ATM-ul acceptă cardul de sănătate, a fost realizat chiar la un bancomat Raiffeisen. Experimentul a demonstrat că plasticul nu poate fi introdus prin fanta bancomatului. 

Una dintre informațiile vehiculate pe bloguri a fost că circa 2.500 de carduri de sănătate au fost blocate în bancomatele din întreaga țară, fiind dată ca sursă Asociația Română a Băncilor (ARB). 

Însă, surse din ARB, contactate de Evz, au infirmat informația.