Cele mai bogate cântăreţe din lume

Cele mai bogate cântăreţe din lume

Madonna este cea mai bogată cântăreaţă din lume, potrivit primului top care are în vedere doar femeile care activează în industria muzicii, realizat de revista Forbes, informează BBC.

Madona (49 de ani) a câştigat 72 de milioane de dolari în perioada iunie 2006 - iunie 2007.

Starul american al muzicii pop a strâns o mare parte din această sumă (26 de milioane de dolari) datorită turneului său mondial de promovare a albumului "Confessions on a Dance Floor", care a fost desemnat cea mai profitabilă serie de concerte organizată de o cântăreaţă.  

Actriţa şi cântăreaţa Barbra Streisand s-a situat pe poziţia a doua a topului realizat de publicaţia Forbes, aceasta fiind urmată de cântăreaţa canadiană Celine Dion.

Ne puteți urmări și pe Google News

Streisand, care la cei 65 de ani ai săi este cea mai în vârstă dintre cântăreţele incluse în top, a câştigat 60 de milioane de dolari în timpul primului său turneu de la anunţul retragerii de pe scenă, în 2000.

Dion a câştigat 45 de milioane de dolari, mai ales din seria concerte susţinute la Caesars Palace, Las Vegas, care s-a încheiat în decembrie.

Shakira, câştigătoare a unui premiu Grammy, s-a situat pe poziţia a patra, cu 38 de milioane de dolari, aceasta fiind urmată de Beyonce, fosta membră a trupei Destiny's Child, care a câştigat 27 de milioane de dolari.  

Cântăreaţa Gwen Stefani, care deţine şi o casă de modă şi un parfum, s-a situat pe locul al şaselea, cu 26 de milioane de dolari, iar Christina Aguilera, proaspătă mămică, a ocupat poziţia a şaptea, cu 20 de milioane de dolari.

Topul 10 este completat de cântăreaţa de muzică country Faith Hill (19 milioane de dolari) trio-ul de muzică country Dixie Chicks (18 milioane de dolari) şi de cântăreaţa de R&B Mariah Carey (13 milioane de dolari).

Citiţi şi Madona debutează ca regizor la Berlinală.

(15:07)