Evenimentul Zilei > International > Cel puțin 40 de IMIGRANȚI au fost găsiți SUFOCAȚI pe o navă în Marea Mediterană | VIDEO
Cel puțin 40 de IMIGRANȚI au fost găsiți SUFOCAȚI pe o navă în Marea Mediterană | VIDEO

Cel puțin 40 de IMIGRANȚI au fost găsiți SUFOCAȚI pe o navă în Marea Mediterană | VIDEO

Cel puțin 40 de imigranți, din cei peste 400, care se aflau la bordul unei nave în Marea Mediterană au fost găsiți morți sâmbătă, a anunțat Marina italiană. Potrivit presei locale, aceștia au murit probabil sufocați în cala ambarcațiunii, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Marinei italiene, Costantino Fantasia, a declarat că nava transporta circa 300 de imigranți atunci când a fost găsită plutind în derivă în largul coastelor Libiei. Victimele au murit sufocate, a informat agenția de presă ANSA.

Oficialul italian a afirmat că operațiunea de salvare a fost condusă de nava Cigala Fulgosi care a salvat numeroase alte persoane.

Operațiunea de salvare a imigranților a început în jurul orei 07.00 dimineața (05.00 GMT), când un elicopter al Marinei a reperat o ambarcațiune în dificultate în largul coastelor libiene, la sud de insula italiană Lampedusa. Potrivit RaiNews, nava era "supraîncărcată și a început să se scufunde".

Supraviețuitorii au povestit că între Libia și Italia, călăuzele au obiceiul de a-i închide în cală pe imigranții care au plătit cel mai puțin pentru a traversa Mediterana. Prinși în acest spațiu restrâns, oamenii riscă să moară asfixiați sau sufocați de vaporii de combustibil, sau înecați în cazul în care barca se răstoarnă și se scufundă pentru că nu mai au timp să iasă.