Evenimentul Zilei > Justitie > Cel mai tare spărgător de bancomate a fost arestat! Este un român și a terorizat Irlanda
Cel mai tare spărgător de bancomate a fost arestat! Este un român și a terorizat Irlanda

Cel mai tare spărgător de bancomate a fost arestat! Este un român și a terorizat Irlanda

După o anchetă care a durat mai bine de doi ani, polițiștii din Irlanda au reușit să pună mâna pe regele spărgătorilor de bancomate.

Acesta este un român și se numește Elvis Chiriac, fiind acuzat că a condus o rețea de spărgători de bancomate care a acționat în toată Europa. Elvis Chiriac a fost ridicat, vineri seara, de anchetatori de la Biroul Național pentru Criminalitate Economică din Inrlanda, în cadrul operațiunii, care a purtat numele ”Pennant”.

În vârstă de 34 de ani, a fost o țintă importantă pentru detectivii din cadrul Biroul Național pentru Criminalitate Economică, după ce a fost asociat cu spargerea a 18 bancomate, prejudiciul fiind de zecii de mii de euro.

Elvis Chireac a fost acuzat că a montat anumite dispozitive mecanice, care blocau banii în bancomat, după care membrii rețelei mergeau și îi scoteau cu ușurință. Polițiștii din Irlanda, citați de jurnaliștii de la ”The Irish Sun”, susțin că în perioada 8-10 ianuarie 2020, banda condusă de Chiriac a dat lovitură după lovitură. ”Infractorii manipulează bancomatele, astfel încât clienții să nu primească numerar atunci când își folosesc cardul. Banii sunt prinși în bancomat până când infractorii se întorc și îi scot, după care dispar fără urmă”, susțin polițiștii.

Anchetatorii din Dublin mai spun că banda lui Chiriac s-a mutat din Marea Britanie, în Irlanda, după ce în Regatul Unit au făcut prăpăd, obținând nu mai puțin de trei milioane de euro, în urma unor infracțiuni similare, care au avut loc în ultimii doi ani.

Condamnat și în România

Elvis Chiriac este o piesă mare scena infracționalității europene, susțin polițiștii din Irlanda de Nord. Infractorul este din Bacău și face partea din gruparea „Austrian”, poreclă dată de polițiștii români, după ce mai bine de zece ani au acționat în Germania și Austria. Elvis este ajutat doar de membrii familiei sale, cu ajutorul cărora a dat lovituri peste lovituri.

De exemplu, în 2014, procurorii de la DIICOT Bacău susțineau că Elvis, pe atunci doar locotenentul șefului grupării, care era Viorel Chiriac au reușit să fure atât de mulți bani, încă și-au cumpărat 44 de imobile.

În urma unei sentințe emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție, Viorel Chiriac a fost condamnat la cinci ani de închisoare și confiscarea sumei sumei de 699.687 de dolari SUA. Tot atunci, Elvis a fost condamnat la patru ani de închisoare și a rămas fără 36.334 dolari.

Procurorii DIICOT susțin că după ce a fost eliberat, Elvis a preluat conducerea clanului și a început să dea tun după tun, fiind prins acum din nou în Irlanda.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: