Evenimentul Zilei > Sport > Cel mai bun KARATEKA din lume e un român! I-a bătut pe japonezi la ei acasă
Cel mai bun KARATEKA din lume e un român! I-a bătut pe japonezi la ei acasă

Cel mai bun KARATEKA din lume e un român! I-a bătut pe japonezi la ei acasă

Karateka-ul român Romeo Beznea, în vârstă de 42 de ani, posesor al centurii neagre 2 DAN, a obținut titlul de campion mondial la kumite, categoria +80 kg, 40-44 ani

În timp ce mass-media românească era preocupată mai ales de meciul din FED Cup de la Cluj și de ce mai spune Gigi Becali la televizor, în weekend, la Tokyo s-a petrecut un eveniment sportiv extraordinar, ignorat de toată presa sportivă din țară. Un român a reușit să devină campion mondial în cel mai dur stil de karate din lume! Performanța românului nostru s-a petrecut la cea de-a 35-a editie a Campionatului Mondial – All Japan Weight Categories, organizat de International Karate Organisation Kyokushinkaikan, la Tokyo, în perioada 21-22 aprilie. Realizarea campionului român este cu atât mai remarcabilă cu cât a fost obținută în lupta reală  – așa –numitul „kumite” – în cel mai dur stil de karate, Beznea reușind să învingă în competiția din capitala nipona doi sportivi ruși, un japonez și un polonez, în aceeasi zi. Medalia de aur i-a fost decernată sportivului nostru de o legendă a sporturilor de contact, brazilianul Francisco Filho, fost campion mondial de karate Kyokushinkai și invingator în K1 World GP în anul 2001.

IKO Kyokushinkaikan, cea mai prestigioasă organizatie mondială de karate Kyokushin, este condusă de Kancho Shokei Matsui, centura neagră 8 DAN și urmas al fondatorului stilului, Masutatsu Oyama, care a încetat din viață în anul 1994.