Cei mai mulţi homosexuali europeni aleg sexul neprotejat

Cei mai mulţi homosexuali europeni aleg sexul neprotejat

Din ce în ce mai mulţi homosexuali europeni renunţă să mai practice sex protejat, arată studii recente citate de AFP.

În Franţa, de exemplu, transmiterea virusului HIV "pare să fie scăpată de sub control" printre bărbaţii gay. Per ansamblu însă, incidenţa infecţiilor cu HIV în Hexagon a scăzut de la 8.390 de cazuri în 2003, la 6.940 în 2008, spune Stephane le Vu, autor al studiului publicat în "The Lancet Infectious Diseases".

Fenomenul nu este valabil şi în cazul bărbaţilor care fac sex cu bărbaţi, numărul infecţiilor cu HIV crescând, în cazul lor, cu aproape 48%, predispoziţia la infectare fiind cu 200% mai mare decât la heterosexuali. Toate acestea, în ciuda faptului că, în ultimii ani, promovarea sexului protejat este tot mai intensă.

Pe de altă parte, un studiu realizat de Universitatea Ghent din Belgia şi publicat în revista "BMC Infectious Diseases", subliniază că există dovezi genetice care justifică acest comportament riscant în rândul persoanelor albe homosexuale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetătorii au analizat secvenţe ale virusului imunodeficenţei umane (HIV) de la mai mult de 500 de pacienţi de ambele sexe, heterosexuali şi cu orientări homosexuale, diagnosticaţi în perioada 2001-2009.

În urma realizării profilului genetic, s-a constatat că există indicii clare cu privire la există anumite particularităţi în rândul persoanelor albe cu orientări homosexuale care determină adoptarea de către aceştia a sexului neprotejat.