Evenimentul ZileiPoliticaCei care au făcut DONAŢII pentru „Cuminţenia Pământului” îşi vor putea RECUPERA banii

Cei care au făcut DONAŢII pentru „Cuminţenia Pământului” îşi vor putea RECUPERA banii

Cei care au făcut DONAŢII pentru „Cuminţenia Pământului” îşi vor putea RECUPERA banii
Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a respins miercuri ordonanţele referitoare la achiziţia sculpturii "Cuminţenia Pământului", însă au adoptat un amendament în urma căruia cei care au făcut donaţii îşi vor recupera banii.

Deputaţii au adoptat, însă, un amendament la Ordonanţa 10/2016, care prevede că efectele juridice produse de aceasta, în perioada aplicării, se menţin, iar ca urmare cei care au făcut donaţii pentru achiziţionarea operei "Cuminţenia Pământului" îşi vor putea recupera banii.

"Aş vrea să fac un amendament pe care şi-l asumă grupul PSD şi, dacă doresc şi alţi colegi, lista rămâne deschisă, pe lângă respingerea OUG 10 să venim cu un articol II care să spună aşa: efectele juridice produse în perioada de aplicare a OUG nr. 10/2016 cu completările aduse prin OUG nr. 19/2016, precum şi cele produse de actele subsecvente emise în aplicarea acestora se menţin, pentru că toţi oamenii aceia care au donat bani sau au încheiat contracte au fost de bună-credinţă şi au beneficiat de nişte efecte juridice la momentul acela. Ei au dreptul să primească banii înapoi şi efectele juridice se menţin pentru că ei au făcut acest lucru cu bună-credinţă, pornind de la ideea că se vor strânge banii şi lucrurile vor fi în regulă", a spus preşedintele Comisiei de buget, deputatul PSD Leonardo Badea.

Amendamentul a fost adoptat de membrii comisiei.

Proiectele de lege privind respingerea celor două ordonanţe urmează să fie supuse dezbaterii plenului Camerei Deputaţilor care este for decizional.


Accesează: