Evenimentul ZileiSportCea mai mare surpriză pentru Sebastian Colțescu. A fost sunat de un jucător de la Istanbul BB

Cea mai mare surpriză pentru Sebastian Colțescu. A fost sunat de un jucător de la Istanbul BB

Cea mai mare surpriză pentru Sebastian Colțescu. A fost sunat de un jucător de la Istanbul BB
Discuția telefonică avută de arbitrul român cu atacantul celor de la Istanbul BB a fost intermediată de un fost fotbalist.

Sebastian Colțescu a fost sunat de senegalezul Demba Ba, atacantul formației turce Istanbul BB. Este vorba despre fotbalistul care a reclamat faptul că arbitrul român i s-a adresat lui Ovidiu Hațegan, vorbind despre Pierre Webo, „secundul” echipei, cu expresia „negrul ăla”. Cel care ar fi intermediat discuția dintre Colțescu și Demba Ba a fost senegalezul Ousmane N’Doye, ex-jucător la FC Vaslui sau Dinamo.

„Am aflat numărul lui Colțescu, i-am spus că sunt alături de el. Știu că nu e rasist deloc. A fost o neînțelegere. A vrut să arate spre bancă. Am vorbit cu Demba Ba. E prietenul meu foarte bun. Eu i-am dat pasa lui Demba Ba că să dea primul gol la națională. I-am explicat și el a înțeles foarte bine.

„Sebi e un om foarte bun”

I-am dat numărul lui Sebi și i-am zis să-l sune, să vorbească. Fără televizor, fără nimic. Din partea mea, era frumos sa fac asta și am făcut-o. Demba e senegalez, la fel ca mine. Au vorbit, s-au înțeles foarte bine. Amândoi m-au sunat înapoi și mi-au zis că sunt foarte fericiți. Demba mi-a zis ca Sebi e un om foarte bun, la fel si Colțescu despre Demba”, a spus N’Doye pentru Pro TV.

„Mie îmi place pacea, vreau să râdem, să vorbim cu respect și să fim oameni adevărați. Când am fost în România, am cunoscut multă lume acolo, știu cum merge treaba în România, știu oamenii. Dacă ceva se întâmplă cu cineva despre care știi ceva, trebuie să vorbești. Așa si cu Sebi (n.r. – Colțescu). I-am văzut caracterul la meciuri. Arbitrii mei preferați se știu. Îi salut, că se stiu ei: Sebi, Găman și Balaj. Nu-i ușor pentru Sebi”, a mai afirmat fostul mijlocaș.

Nu a avut de-a face cu rasismul în România

Senegalezul a precizat că nu s-a lovit niciodată de rasism în România. „Trebuie să-mi dați un premiu cu mămăligă! Sunt mai obosit ca voi! Am fost sunat de jurnaliști de peste tot. Eu nu am văzut niciodată rasism în România. Lumea a fost șocată când a aflat ce am zis de România. E țara mea!

I-am explicat și lui Demba Ba. El a spus ca nu a auzit nimic urât de la Colțescu, dar crede ca nu trebuia folosit cuvântul „negru” în stadion. El nu a zis ca e rasism. A spus că nu poți sa folosești cuvântul asta pe stadion. Și Sebi a înțeles lucrul ăsta.”


Accesează: