Evenimentul Zilei > Monden > Cea mai mare revistă de modă a luat o decizie radicală! Toate femeile au rămas șocate ! „O industrie a modei mai umană”
Cea mai mare revistă de modă a luat o decizie radicală! Toate femeile au rămas șocate ! „O industrie a modei mai umană”

Cea mai mare revistă de modă a luat o decizie radicală! Toate femeile au rămas șocate ! „O industrie a modei mai umană”

Revista de modă ELLE a luat o decizie drastică! Scopul acestor schimbări este de a promova realitatea și de a realiza cruzimea din spatele unor ședințe foto de invidiat.

ELLE este una dintre cele mai mari reviste de modă. Nume mari din showbiz-ul românesc și internațional au pozat pentru aceasta.

Responsabilii revistei au declarat că pentru „a promova o industrie a modei mai umană”, ședințele foto cu blănuri naturale vor dispărea din toate ediţiile şi platformele revistei de modă. Această decizie a fost luată după ce mai multe branduri de lux au promovat hainele din blană fără să se gândească la chinurile la care au fost supuse animalele.

ELLE este prima revistă care a luat această măsură și speră ca schimbarea să îi influențeze și pe ceilalți.Hainele de blana vor fi interzise total în conţinutul său editorial și în orice campanie publicitară.

Valeria Bessolo Llopiz, vicepreşedinte şi director internaţional ELLE a declarat că hainele de blană au ajuns să fie demodate și nu mai corespund standardelor revistei.

„Prezenţa blănurilor naturale în paginile noastre şi pe suporturile noastre digitale nu mai corespunde cu valorile noastre, nici cu cele ale cititorilor noştri”, a declarat Valeria Bessolo Llopiz, vicepreşedinte şi director internaţional al revistei ELLE, deţinută de grupul francez Lagardere.

Cea mai mare revistă, anti haine de blană naturală

„A sosit timpul ca ELLE să se pronunţe (…) şi să respingă actele de cruzime asupra animalelor”, pentru „a promova o industrie a modei mai umană”, a adăugat ea într-o conferinţă de presă organizată de site-ul The Business of Fashion la Chipping Norton, în centrul Angliei.

PJ Smith, specialist în modă al filialei americane a ONG-ului Human Society International a transmis că este cea mai bună inițiativă din ultimii ani și speră ca „şi alte reviste de modă să urmeze acest exemplu”.

„Acest anunţ va declanşa o schimbare pozitivă în întreaga industrie a modei şi are potenţialul de a salva numeroase animale de o viaţă plină de suferinţe şi de o moarte plină de cruzime”, a declarat PJ Smith, la Chipping Norton.

Directoarea diviziei britanice a organizaţiei PETA a mărturisit că hainele din blană naturală nu mai sunt pe gustul tinerelor, iar o nouă schimbare în modă este mereu bine venită.

„Promovarea blănurilor aparţine vechilor numere ale revistelor de modă de altădată”, a declarat şi directoarea diviziei britanice a organizaţiei PETA, Elisa Allen.

 

Activiștii au felicitat ELLE

Organizația PETA, care se ocupă de apărarea drepturilor animalelor a transmis că „le felicită pe principalele publicaţii actuale – inclusiv British Vogue, InStyle UȘA, Cosmopolitan UK şi noua ediţie Vogue Scandinavia – pentru faptul de a exclude blănurile naturale din conţinutul lor editorial şi nu avem niciun dubiu că vor extinde această măsură şi la spaţiile publicitare”.

Activiștii au încercat cu toate puterile să schimbe mentalitatea fashionistelor și să le explice prin ce chinuri trec animalele pentru o singură haină de blană. Veganism-ul este o altă formă de protest care a devenit foarte populară pe rețelele de socializare. Populația a înțeles există haine și farduri de calitate, fără să fie chinuite alte viețuitoare.

Un sondaj realizat de YouGov în 2020 a dezvăluit că 93% dintre britanici refuză să poarte blănuri naturale, iar un sondaj realizat de Research Co a arătat că 71% dintre americani se opun sacrificării animalelor pentru blănurile lor, potrivit Capital.