Cea mai bună rețetă de iahnie de fasole, de post. Uiți de carne

Cea mai bună rețetă de iahnie de fasole, de post. Uiți de carne Iahnie de fasole de post ca la Mănăstirea Agapia. O rețetă simplă și gustoasă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Gospodinele sunt în căutarea rețetelor de post în această perioadă, iar iahnia de fasole boabe poate reprezenta una dintre cele mai bune variante. Este un preparat hrănitor și foarte gustos, chiar dacă nu are carne.

Iahnia de fasole boabe este unul dintre preparatele ideale pentru postul Paștelui pentru că se pregătește foarte ușor și este foarte delicioasă. Pentru această rețetă de post vei avea nevoie de ingrediente simple pe care le găsești în casa fiecărei gospodine. Timpul de preparare este mai lung, dar la final nu vei regreta. Întreaga familie se va bucura de acest preparat.

Ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de iahnie de fasole boabe sunt:

  • 250 grame fasole boabe uscată,
  • o ceapa,
  • un ardei roșu sau o lingură pastă de ardei,
  • 250 mililitri de suc de roșii,
  • o foaie de dafin,
  • 100 mililitri de ulei,
  • 25 de grame de făină,
  • o lingură zahăr,
  • verdeață proaspătă tocată,
  • o lingură cimbru uscat,
  • piper,
  • sare,
  • 150 mililitri smântână.

Mod de preparare iahnie de fasole

Fasolea trebuie aleasă bob cu bob cu o seară înainte. Ulterior, le vei spăla sub un jet de apă rece și le vei pune la înmuiat pentru aproximativ 12 ore. Apa rece trebuie să depășească cu cinci sau șase centimetri boabele de fasole. Acestea trebuie limpezite în două sau trei ape reci a doua zi. Ulterior, pune-le la fiert într-o oală încăpătoare, iar apa să depășească nivelul boabelor cu șase sau șapte centimetri. Când apa începe să fiarbă, scurge boabele printr-o sită și spală-le sub un jet de apă rece. Fierbe o nouă oală cu apă și pune fasolea în ea. Lasă fasolea la fiert la temperatură mică.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timp ce fasolea se află la fiert, taie ceapa mărunt și călește-o într-o cratiță mare cu ulei, la foc mic. Adaugă jumătate de linguriță de sare. Trebuie să ai grijă ca ceapa să nu se rumenească. Adaugă ardeiul tăiat mărunt pe care îl vei lăsa să se călească împreună cu ceapa timp de trei minute. Stinge legumele cu aproximativ 150 de mililitri de suc de roșii și adăuga foaia de dafin și o lingură de cimbru. Adaugă peste legume apă până când cratița se va umple. Boabele de fasole fierte foarte bine trebuie adăugate peste ceapă și ardei.

Amestecă făina cu bulionul de roșii rămas. Adaugă acest amestec peste fasole și lasă să fiarbă timp de câteva minute. În cazul în care este nevoie poți să mai completezi cu apă fierbinte pentru ca sosul să nu fie prea gros. Adaugă sare și piper, după gust, cât timp preparatul este pe foc. Verdeața trebuie adăugată împreună cu condimentele. În cazul în care aciditatea roșiilor este prea pronunțată, adaugă o linguriță de zahăr. Mai trebuie doar să stingi focul și să lași mâncarea să se răcească preț de câteva minute, potrivit Lauralaurentiu.ro.