Măsurile de relaxare aplicabile de la 1 iunie și instituite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență fac referire mai ales la deschiderea teraselor, a plajelor, a posibilității desfăşurării spectacolelor în aer liber. În domeniul transportului de persoane se reiau serviciile feroviare și rutiere pe rutele internaționale, iar pe intern, se ridică interdicțiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţilor.

Ultima Hotărâre a CNSU prevede că începând din data de 1 iunie se permite:

– organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitar

– organizarea şi desfăşurarea în bazine acoperite sau aflate în aer liber, a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor profesionişti şi a competiţiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

– desfăşurarea, de către sportivii profesionişti, a activităţilor de pregătire fizică în spaţii închise, cu respectarea regulilor de distanţare între participanţi.

– organizarea şi desfăşurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivalurilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune aflate la distanţă de minimum 2 metri, unul faţă de celălalt, purtarea măştii de protecţie şi respectarea măsurilor de protecţie.

– prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

– accesul persoanelor pe plaje, doar cu asigurarea obligatorie de şezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între şezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE