Evenimentul Zilei > Economie > Cea mai afectată industrie! Virusul face ravagii la nivel economic, mai ales în România
Cea mai afectată industrie! Virusul face ravagii la nivel economic, mai ales în România

Cea mai afectată industrie! Virusul face ravagii la nivel economic, mai ales în România

Una dintre cele mai afectate industrii din lume este industria automobilelor, al căror număr de vânzări a scăzut dramatic din cauza Coronavirusului.
Un indicator excelent prin care poate fi sesizată această scădere abruptă este numărul de înmatriculări realizate în România în luna martie, lună în care s-ar spune că virusul și-a atins apogeul, scrie Profit.ro.
Numărul acestora a scăzut cu 32,19% față de luna martie 2019, dar specialiștii susțin că efectele cele mai importante se vor resimți însă abia de luna viitoare.
După ce România a intrat în carantină, doar 6.654 de mașini au mai fost vândute, iar din cauza legilor conform cărora înmatricularea unui vehicul se face în maxim 90 de zile, analiștii preconizează că scăderea va fi și mai mare în lunile ce vor urma.
Pe cele trei luni ale primului trimestru, scăderea se limitează la 22% față de anul trecut, cu aproape 28.000 de autoturisme. Dacia este marca cea mai afectată de scăderi în luna martie, având unul dintre cele mai mari procente, -40%, dar având și un volum foarte mare pierdut, în comparație cu competitorii săi, respectiv cu peste 1.000 de mașini înmatriculate în minus.
Acesta este doar unul dintre efectele negative ale virusului chinezesc ce pot fi observate foarte ușor, urmând apoi piața alimentară, de altfel, foarte afectată de răspândirea Coronavirusului.
Publicat in categoriile: Economie, EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: