Conform Daily Star, măsura înseamnă în cifre că aproape 1.000 de zboruri vor fi reluate în fiecare zi.

„Ryanair va opera un program de zbor zilnic de aproape 1.000 de zboruri, restabilind 90% din rețeaua de rute anterioare Covid-19”, se arată într-un comunicat al companiei aeriene irlandeze.

În acest context, angajaţii Ryanair vor solicita tuturor pasagerilor să completeze un formular care să detalieze durata vizitei planificate și unde vor sta, informații care vor fi transmise mai departe guvernelor UE pentru a monitoriza măsurile de carantină.

Ryanair va continua să opereze 30 de zboruri pe zi până la sfârșitul lunii iunie, înainte de a începe reluarea celor 1.000 de zboruri/zi planificate pentru 1 iulie.

Directorul executiv al companiei Ryanair, Eddie Wilson, a declarat: „Este important pentru clienții noștri și pentru oamenii noștri să revenim la unele programe normale începând cu 1 iulie.

Guvernele din întreaga Europă au pus în aplicare o blocare de patru luni pentru a limita răspândirea virusului Covid-19.

După patru luni, este timpul să facem din nou Europa să zboare, astfel încât să putem reuni prieteni și familii, să le permitem oamenilor să se întoarcă la muncă și să repornească industria turistică a Europei, care oferă atâtea milioane de locuri de muncă.”