Ce planuri are noul ministru al Transporturilor pentru infrastructura din România

Ce planuri are noul ministru al Transporturilor pentru infrastructura din România

Noul șef de la Transporturi, Alexandru Nazare, vrea să accelereze absorbția fondurilor europene și să fnalizeze procesul de eficientizare a companiilor de stat aflate în subordinea ministerului.

”Sunt conştient de responsabilitatea pe care o am. Anul trecut am impus ordine, dar 2012 este anul implementării la Ministerul Transporturilor. Suntem o echipă de miniștri tineri și suntem datori să facem performanță”, a declarat Alezandr Nazare la preluarea mandatului.

”Mă uit în sală şi văd mulţi directori de companii şi vă spun că trebuie să turăm motoarele la maxim pentru a reuşi şi vom reuşi”, a adăugat acesta. Obiectivele lui Nazare cu țintele stabilite de Boagiu

Acesta și-a stabilit două obiective: accelerarea absorbţiei fondurilor europene şi eficientizarea şi restructurarea companiilor de stat din subordinea MTI.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ținta privind gradul de absorbție pentru acest an i-a fost stabilită de fostul ministru, Anca Boagiu: 40%, după ce la finalul anului trect ajunsese la 12%.

Alexandru Nazare, care nu a împlinit încă 32 de ani, o  înlocuiește în funcție pe Anca Boagiu, ”unul dintre cei mai actvi miniștri ai cabinetului Boc”, după cum s-a exprimat chiar noul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Boagiu le ține partea tinerilor

”Plec de aici cu inima împăcată şi sunt onorată că am făcut parte din Guvernul Emil Boc, care a scos România din criză şi şi-a îndreptat toate eforturile pentru a aşeza România pe linia corectă”, a spus fostul ministru al Transporturilor.

Boagiu a precizat că înlocuirea fostului Cabinet cu o echipă tânără este cea mai bună decizie pentru a da un semnal de revitalizare pentru societatea românească şi un semnal că reforma clasei politice nu este doar o sintagmă goală de conţinut. ”Am auzit critici şi jigniri la adresa acestor colegi tineri, însă echipa de azi de la Ministerul Transporturilor, echipa cu care eu am lucrat este formată din tineri şi foarte tineri care au vrut să se demonstreze că se poate. Aşa că lăsaţi tinereţea să se manifeste”, a mai spus Anca Boagiu.