Ce urmăreşte Mircea Sandu prin aducerea lui Gică Hagi

Ce urmăreşte Mircea Sandu prin aducerea lui Gică Hagi

Prin instalarea "Regelui" la echipa națională, preşedintele FRF nu s-a gândit neapărat că va avea o selecţionată trăsnet, ci se mulţumeşte că va scăpa de critici.

Naţionala de fotbal a României nu avea nici ieri selecţioner, interimatul fiind asigurat de Ştefan Iovan şi de Emil Săndoi, antrenori care i-au condus pe tricolori în amicalul de lux cu Brazilia, disputat în zorii acestei zile.

Ofertat de Mircea Sandu, Gică Hagi are timp până luni să dea un răspuns propunerii de a prelua selecţionata tricoloră. Strategia urmărită de şeful FRF este să le închidă gura contestatarilor, după ce atmosfera a fost incendiară în mandatul lui Răzvan Lucescu. Fostul tehnician al tricolorilor a fost atacat şi când a fost, dar mai ales când n-a fost cazul de personaje precum Marian Iancu, Gigi Becali, Cristi Borcea, Cornel Dinu, chiar şi Arpad Paszkany, dar mai ales de fraţiiimpresari Ioan şi Victor Becali. Conducătorii de cluburi erau nemulţumiţi că selecţionerul nu lua la lot jucătorii pe care i-ar fi vrut ei, dar asta nu înseamnă neapărat că Răzvan convoca pe cine trebuia, dovadă stând rezultatele dezastruoase ale României din ultimii doi ani.

"Nimeni nu va sufla o vorbă"

Ne puteți urmări și pe Google News

"Dacă ar fi vrut performanţă, Sandu s-ar fi dus direct la Mircea Lucescu sau la Loţi Bölöni, singurii care pot garanta rezultate pentru naţională. S-a dus însă la Hagi, dar nu fiindcă ar vedea în el salvatorul, ci pentru că s-a săturat de critici. Se gândeşte la binele său, nu neapărat la cel al naţionalei. Nu mai vrea scandaluri. Sunt şi belelele astea cu licenţele cluburilor, aşa că era necesar să nu mai deschidă un alt front de luptă. Gândiţi-vă dacă ar fi venit un antrenor străin, fără conexiuni în fotbalul nostru! Ar fi fost atacat permanent! Acum, cu Hagi, dacă jocul nu va merge, nimeni nu va sufla o vorbă", a explicat un personaj influent din Liga I.

Se speră că atmosfera din jurul echipei naţionale se va schimba concomitent cu aducerea lui Hagi. Mulţi vor evita să-l vorbească de rău pe cel mai mare fotbalist al României, un motiv fiind teama de fraţii Becali.

"Baciul" refuză federaţia

Singurul care îşi menţine părerea că nici Răzvan Lucescu, dar nici Gică Hagi nu sunt soluţii demne de naţionala României este Mircea Rednic. "Vor să-l pună pe Hagi? Să fie sănătoşi! E cea mai bună soluţie! Nu mă interesează. Eu sunt în concediu, în Belgia", a comentat ieri, succint şi ironic, cel poreclit "Puriul", antrenorul care a adus ultimele titluri pentru Dinamo şi pentru Rapid, dar care activează acum la Khazar Lankaran.

Gică Hagi se baza şi pe sprijinul pe care i l-ar putea acorda cumnatul său, Gică Popescu. Numai că "Baciul" este implicat în afaceri, pe care nu are de gând să le lase baltă pentru a se înhăma la munca de la "Casa Fotbalului".

Popescu ştie că prezenţa lui într-o funcţie executivă la FRF ar trebui cuplată, automat, cu alungarea lui Ionuţ Lupescu. Numai că directorul general este bine înfipt în structurile de conducere, chiar dacă poziţia lui din acest moment este una şubredă. Cel care plănuia să-l "răstoarne" pe Mircea Sandu din "interior" este acum mulţumit că nu a fost încă azvârlit de la FRF, după ce a dat chix cu antrenorul pe care l-a susţinut, Răzvan Lucescu.

REFUZ

Iordănescu, blocat

Dorit în funcţia de director tehnic, senatorul Anghel Iordănescu a fost anunţat că nu poate lucra, în acelaşi timp, şi la naţională, şi ca parlamentar, aşa cum îşi doreşte. Varianta este susţinută de senatorul PDL Iulian Urban, vicepreşedinte al Comisiei Juridice din Senat.

"Domnul Iordănescu m-a întrebat dacă este vreo problemă faptul că va lucra şi la federaţie. I-am spus că este incompatibilitate, fiindcă acolo semnează ştate de plată. Mi-a spus că, în acest caz, vrea să rămână doar parlamentar", ne-a declarat Urban, de profesie avocat. FRF l-ar putea angaja pe Emeric Ienei, care a mai fost director tehnic cu Hagi antrenor.