Evenimentul Zilei > Vremea > Ce temperaturi ne așteaptă la finalul săptămânii. Meteorologii au făcut prognoza
Ce temperaturi ne așteaptă la finalul săptămânii. Meteorologii au făcut prognoza

Ce temperaturi ne așteaptă la finalul săptămânii. Meteorologii au făcut prognoza

Finalul de săptămână va veni cu temperaturi ridicate și disconfort termic, potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Ziua de joi este caniculară, temperaturile urmând să crească mult peste cele din ziua precedentă, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

Meteorologii anunță, pentru astăzi, temperaturi în creștere comparativ cu cele din zilele precedente, cu maxime de 32…33 de grade Celsius. Potrivit estimărilor ANM, începând cu ziua de mâine, vineri, vor reveni și zilele caniculare cu un discomfort termic accentuat.

În a doua parte a zilei, specialiștii în meteorologie se așteaptă ca cerul să fie variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza şi spre searã în zona montanã şi în regiunile nordice. Izolat, aici vor fi posibile și ploi slabe, care se vor încheia rapid, însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

Începând de vineri, revin zilele caniculare, cu temperaturi de 35 de grade în zonele de câmpie din sudul țării. În plus, sâmbătă se anunță o zi deosebit de călduroasă cu temperaturi până la 36…37 de grade Celsius în Câmpia Română și în zonele din Lunca Dunării.

Pentru aceste zile de weekend, meteorologii avertizează că și disconfortul termic va fi mult mai accentuat decât în perioada de timp anterioară.

În Capitală, cerul este mai mult senin, iar vântul suflã slab. Bucureștenii vor avea parte de o vreme senină, frumoasă cu temperatori ceva mai ridicate decât în ziua precedent. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura  maximã înregistrată în Capitală va fi de 29…30 de grade, iar presiunea atmosferică va atinge valoare de 758 mmHg.

Sâmbătă, temperaturile vor crește considerabil și la nivelul municipiului București, ajungând la aproximativ 34…35 de grade Celsius.

 

 

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: