Evenimentul Zilei > Justitie > Ce se va întâmpla după 15 mai? Guvernul intră în luptă cu Parlamentul
Ce se va întâmpla după 15 mai? Guvernul intră în luptă cu Parlamentul

Ce se va întâmpla după 15 mai? Guvernul intră în luptă cu Parlamentul

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, este de părere că după data de 15 mai, cel mai probabil va exista un proiect de lege în Parlament pentru păstrarea unor restricţii, aceasta reprezentând singura modalitate ca deciziile viitoare legate de măsurile din perioada coronavirusului să fie constituționale.

„Nici ministrul Educației, nici cel de Interne nu pot limita drepturile, nici măcar președintele nu poate să facă asta. Singurul care poate face asta este Parlamentul. Probabil că se vor duce până la urmă la Parlament să facă lege”, a declarat Augustin Zegrean, într-un interviu pentru Libertatea.

„Altfel, partidele de opoziție vor contesta măsurile care se vor lua de acum înainte. La prelungirea stării de urgență s-a pus în discuție respingerea decretului de prelungire. Nu cred că vor mai accepta parlamentarii să fie ținuți deoparte, să nu fie consultați”, susține Zegrean.

Zegrean mai punctează că Parlamentul este prima instituție care trebuie să apere drepturile și libertățile fundamentale și respectarea Constituției.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.