Evenimentul ZileiEconomieCe se va întâmpla cu salariile a zeci de mii de români. PNL distruge un obicei românesc

Ce se va întâmpla cu salariile a zeci de mii de români. PNL distruge un obicei românesc

Ce se va întâmpla cu salariile a zeci de mii de români. PNL distruge un obicei românesc
Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că pensiile şi salariile vor fi plătite în continuare fără întârzieri. Liderul PNL a transmis un mesaj dur „piloșilor”

Afirmaţia a fost făcută la ceremonia de semnare a contractului de finanţare a proiectului de modernizare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

În acest context. Orban a mai spus că salariile nu se vor acorda celor  „care au intrat pe uşa din dos în instituţiile publice, pe bază de pile sau de carnet de partid”

„În ceea ce ne priveşte, onorăm toate cheltuielile necesare ale bugetului. Sigur că ceea ce vom considera cheltuieli necesare le vom face să dispară din cheltuielile bugetului. Salariile şi pensiile vor fi plătite la termen. Dar nu vom plăti în continuare salarii la cei care au intrat pe uşa din dos în instituţiile publice, pe bază de carnet de partid sau pe bază de pile şi rubedeniile clientelei politice a PSD şi cei care nu-şi fac treaba”, a precizat Orban.

El a amintit că a declanşat un proces de refacere a capacităţii administrative a instituţiilor guvernamentale şi, de asemenea, de reducere a dimensiunii aparatului birocratic.

„Am început cu reducerea numărului de ministere, vom continua cu reducerea numărului de entităţi publice aflate în subordinea Guvernului şi în subordinea ministerelor, astfel încât să asigurăm o administraţie cât mai eficientă, o administraţie cât mai lipsită de proceduri inutile care să asigure fluenţa tuturor proceselor administrative necesare pentru asigurarea de servicii de calitate şi prompte către cetăţeni, de asemenea o relaţie normală şi firească cu mediul de afaceri care să încurajeze orice fel de investitor”, a arătat premierul.

Potrivit acestuia, cu siguranţă „vor exista paşi pe care Guvernul îi va derula pentru a construi instituţii mai eficiente, care cu adevărat să aibă capacitatea de a genera şi de a pune în practică toate politicile publice de care are nevoie România pentru dezvoltare”, potrivit agerpres.ro


Accesează: