În interviul realizat în această dimineață cu managerul Spitalului Județean Suceava, Florin Filip, jurnalista Oana Șlemco a discutat despre stocul de medicamente anti-Covid 19, despre numărul de persoane decedate şi despre situația bolnavilor cronici care au nevoie de rețete ca să-și procure medicația.

Iată ce a răspuns managerul spitalului la întrebările jurnalistei Oana Șlemco

O.Ș: Câte persoane internate la Spitalul Județean Suceava au decedat până acum din cauza COVID 19 ?

Dr. Filip: Din datele prezentate până ieri dimineață (n.r duminică, 29 martie), aveam 20 de decese.

O.Ș. În ce perioadă?

Dr. Filip: În ultima săptămână. Repet. Voi clarifica cu DSP-ul în cursul zilei de astăzi și vom reveni cu un comunicat pentru a lămuri situația.

O.Ș: Spitalul Județean Suceava are medicamente pentru tratarea pacienților cu COVID?

Dr. Filip: După cum știți, toate spitalele din lume se confruntă cu o situație critică a medicației determinată de solicitările foarte mari și de posibilitățile limitate de aprovizionare. Nu toți furnizorii și-au îndeplinit obligațiile. Avem la spital un stoc minim prin care putem asigura cazurile grave și medii. Facem toate eforturile pentru a asigura necesarul de medicamente pentru tratarea pacienților COVID.

O.Ș: Ce să facă pacienții cronici care au nevoie de rețete medicale în perioada aceasta și mă refer inclusiv la cei care suferă de diabet?

Dr. Filip: Ambulatoriile sunt închise pentru 14 zile, începând cu data de 23 martie. Le recomand să se adreseze medicului de familie, care îi poate îndruma. Ambulatoriul este închis prin Ordonantă”, acesta este dialogul incredibil cu dr. Florin Filip din acestă dimineaţă şi publicat pe contul personal de Facebook al jurnalistei.