Eliminările din Europa League și Cupa Rusiei, cumulate cu direferența de cinci puncte în spatele liderului din campionat, Spartak Moscova, l-au pus pe Mircea Lucescu în dificultate. Jurnaliștii ruși au titrat recent că tehnicianul în vârstă de 71 de ani are zilele numărate la gruparea din St. Petersburg. 

O informație total neadevărată, deoarece postul de antrenor al lui „Il Luce” nu este nici pe departe în pericol. O sursă din cadrul clubului Zenit a precizat pentru ABNews că varianta demiterii lui Lucescu nu este luată în calcul, chiar dacă echipa din St. Petersburg a fost eliminată din Liga Europa și din Cupa Rusiei. Cel mult, Mircea Lucescu ar putea pleca de la Zenit la sfârșitul sezonului, însă doar în cazul dacă va rata titlul în Rusia.

În prezent, Zenit ocupa poziția a doua în campionat, cu 35 de puncte, în urma liderului Spartak Moscova, care are 40 de puncte. Mai mult, acordul lui Mircea Lucescu cu Zenit va expira la data de 30 iunie 2018. „Lucescu este apreciat la Zenit și nici nu se pune problema de așa ceva. Nici măcar nu a existat această discuție. E o informație apărută în presă de bulevard din Rusia, nu e nimic adevarat. Poate cuiva de aici i-a convenit să apară așa ceva ca să-și vândă ziarele, dar nu e adevărat. Lucescu este apreciat și va rămâne la Zenit”, declara Arcadie Zaporojanu, agentul lui Mircea Lucescu, în urmă cu câteva zile, potrivit ziare.com.