Evenimentul Zilei > International > Ce se întâmplă cu cei nouă români de pe bordul navei Westerdam. Unul dintre ei a „evadat”
Ce se întâmplă cu cei nouă români de pe bordul navei Westerdam. Unul dintre ei a „evadat”

Ce se întâmplă cu cei nouă români de pe bordul navei Westerdam. Unul dintre ei a „evadat”

Unul dintre cei nouă cetăţeni români aflați la bordul navei de croazieră Westerdam se va întoarce acasă.

MAE anunță într-un comunicat că românul a fost îmbarcat din Pnom Penh, Cambodgia, către România, iar ceilalți opt conaționali vor rămâne la bordul vasului.

Diplomații român informează că toţi pasagerii şi membrii echipajului au fost supuşi testelor medicale, acestea infirmând existenţa vreunui caz de infectare cu coronavirus.

„Cu privire la situaţia cetăţenilor români aflaţi la bordul navei de croazieră Westerdam care a acostat în Regatul Cambodgiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu datele obţinute de către reprezentanţii Ambasadei României la Hanoi (acreditată şi pentru Cambodgia) de la autorităţile locale, toţi pasagerii şi membrii echipajului au fost supuşi testelor medicale, acestea infirmând existenţa vreunui caz de infectare cu coronavirus. La acest moment, pasagerii sunt transferaţi în capitala Cambodgiei, Pnom Penh, de unde vor fi îmbarcaţi pe diferite linii aeriene în vederea revenirii în ţările de domiciliu, respectiv de reşedinţă, costurile aferente transportului internaţional urmând a fi suportate de către proprietarul vasului de croazieră. Până la acest moment, un cetăţean român a fost îmbarcat din Pnom Penh către România”, anunță MAE.

Nava de croazieră americană Westerdam, căreia i s-a interzis să acosteze în cinci porturi din Asia de teama de epidemiei de coronavirus, a fost primită joi în Cambodgia.

Cei 1455 de turişti aflaţi la la bordul pachebotului de lux Westerdam s-au îmbarcat pe 1 februarie în Hong Kong, unde au fost depistate circa 50 de cazuri de Covid-19, apoi urmau să îşi continue călătoria spre Japonia. Cu toate acestea, de teama epidemiei care a făcut deja peste 1.300 de victime, în principal în China continentală, a fost interzisă acostarea pachebotului în arhipelagul nipon, apoi în Taiwan, în Filipine, pe insula americană Guam şi ulterior în Thailanda.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: