Evenimentul ZileiPoliticaCe se ascunde în spatele demisiei lui Andi Manciu de la Guvern

Ce se ascunde în spatele demisiei lui Andi Manciu de la Guvern

Ce se ascunde în spatele demisiei lui Andi Manciu de la Guvern
Intempestiva demisie a lui Andi Manciu din Guvern și de la conducerea Grupului de Comunicare Strategică îmbie la țesut scenarii care s-ar afla în spatele acestui gest.

Le enumăr pe cele mai importante, cu mențiunea că nu le-am rânduit în funcție de care este mai credibilă. Până la urmă s-ar putea să fie un amestec de câte puțin din fiecare.

1.Cariera lui Florin Cîțu depinde de pariul său că, pe 1 iunie, se relaxează măsurile restrictive și are nevoie de o comunicare adecvată noilor libertăți. Andi Manciu își leagă numele de rapoartele milităroase privind nenorocirile pandemiei și nu mai e nevoie de stilul său, așa că ar fi fost înlocuit oricum. Vă reamintesc aici faptul că ziarista Mioara Costin a fost angajată consilier pe comunicaare în urmă cu puțin timp, pe 22 aprilie.

2.Florin Cîțu se rupe mai mult de grupul politic și administrativ al lui Ludovic Orban și Andi Manciu era unul dintre pionii principali ai guvernului trecut, rămas pe funcție.

3. Scandalul diferențelor dintre realitățile din teren și datele din raportările Grupului nu s-a încheiat după demiterea lui Vlad Voiculescu și după ce partidele din Coaliție au semnat un act adițional la protocolul de guvernare. Urmează poate dezvăluiri și nu era bine pentru premier să aibă pe această funcție un personaj aflat în centrul unui scandal.

4. Un semn al schimbării de la GCS a venit când Guvernul a confirmat că acest grup e compus în proporție de 90% din militari și politica lui Florin Cîțu nu se potrivește cu această abordare cazonă.

CITIȚI ȘI: Demisie de răsunet la Palatul Victoria. Grupul de Comunicare Strategică rămâne fără șef


Accesează: