Evenimentul Zilei > Politica > Ce scrie Voiculescu în închisoare: Fostul senator PC îi cere lui Tăriceanu a treia suspendare a lui Băsescu
Ce scrie Voiculescu în închisoare: Fostul senator PC  îi cere lui Tăriceanu a treia suspendare a lui Băsescu

Ce scrie Voiculescu în închisoare: Fostul senator PC îi cere lui Tăriceanu a treia suspendare a lui Băsescu

Fostul lider PC Dan Voiculescu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru corupţie, a scris astăzi pe blog un apel către Călin Popescu Tăriceanu în care cere suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, chiar înainte de expirarea mandatului la 20 decembrie. Voiculescu susţine că, în caz contrar, "istoria va reţine complicitatea PSD, UNPR, PC şi UDMR" la "deceniul ruşinii".

"Au ramas mai putin de 30 de zile pana cand deceniul ruşinii va lua sfarsit. Daca actuala majoritate parlamentara nu va decide saptamana aceasta suspendarea lui Basescu Traian, istoria va retine complicitatea PSD, UNPR, PC, UDMR la faptele comise de Basescu in deceniul ruşnii", scrie Voiculescu.

El mai spun că demersul va avea cu siguranţă şi susţinerea PSD si UNPR, adăugând că, în opinia sa, şi Vasile Blaga şi parlamentarii vor avea "înţelepciune" necesară.

Daca politicienii nu au reusit sa inteleaga rolul malefic al lui Basescu pana acum, sa o faca, macar in ultimul ceas. Este important pentru istoria moderna a Romaniei ca 21 decembrie 2014 – data la care isi va incheia oficial mandatul – sa-l gasesca pe Basescu Traian suspendat", mai scrie el, pe blogul personal.

Preşedintele Senatul, Călin Popescu Tăriceanu, a încercat să demareze a treia suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, chiar la începutul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, el fiind candidat independent. Tăriceanu nu a reuşit însă să strângă numărul de semnături necesare pentru a depune o astfel de solicitare la Biroul permanent.