Ce s-a petrecut în cele 30 de ore în care Negoiță s-a visat șef la PSD

Ce s-a petrecut în cele 30 de ore în care Negoiță s-a visat șef la PSD

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a vrut să fi e șef peste social-democrați, dar a renunțat rapid. A greșit însă copilărește numărătoarea filialelor pe sprijinul cărora se baza. Planurile sale au fost date peste cap și a renunțat la candidatură

Robert Negoiţă și-a retras candidatura la funcţia de preşedinte al PSD prin intermediul unui filmuleţ postat pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi (n.r. - miercuri) colegul meu Liviu Dragnea și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PSD. În aceste condiții îmi retrag intenția de a candida pentru această funcție și îl susțin alături de PSD București în acest demers”, a transmis edilul Sectorului 3.

Filmuleţul a fost publicat în jurul orei 22.00, după ce înainte cu aproximativ trei ore PSD Bucureşti votase o rezoluţie de susţinere a candidaturii lui Negoiţă pentru funcţia supremă în PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decizia de a se retrage va rămâne, cel mai probabil, o enigmă pentru mulți, mai ales că edilul Sectorului 3 nu vrea să o comenteze, cel puțin deocamdată. Ieri, Negoiţă a fugit, la propriu, de presă. Întrebat dacă s-a răzgândit din cauza unor presiuni, primarul Sectorului 3 a spus: „Arăt eu a om care să fie influențat de presiuni?”.

 În cadrul Consiliului Organizaţiei PSD Bucureşti, unde a fost adoptată Rezoluţia prin care filiala susţinea candidatura lui Negoiţă la şefia partidului, primarul nu le-a spus colegilor că intenționează să se retragă, afirmă surse din PSD.

„Nu a spus nimic. Am fost luaţi prin surpindere, la fel ca şi la anunţul făcut marţi. Am votat Rezoluţia şi după trei ore am văzut filmuleţul prin care anunţa că se retrage”, au declarat pentru EVZ surse social-democrate.

A promis funcții pentru susținere

Potrivit unor surse din PSD, decizia de ultim moment a edilului ar fi fost luată după ce acesta a primit mai multe vești proaste. „După ce a plecat de la Conferinţa PSD Bucureşti a primit un telefon de la Comisia Electorală şi i s-a comunicat că, la Bucureşti, e o singură organizaţie, nu şapte (n.r. - cele 6 filiale de sector plus PSD Bucureşti), aşa cum credea el. Şi a rămas fără cele cinci organizaţii care îl susţineau”, spun sursele EVZ.

O altă veste proastă a venit la scurt timp. „Pe urmă a aflat că PSD Ilfov nu îi susține candidatura, așa cum a crezut”, mai subliniază sursele EVZ.

De fapt, Negoiţă nu avea susţinere nici măcar din partea tuturor organizaţiilor de sector. „Cei de la Sectorul 5 au votat înainte o Rezoluţie de susţinere a lui Dragnea. Nu aveau cum să voteze şi pentru Negoiţă”, mai spun sursele EVZ.

Pe de altă parte, aceleaşi surse spun că Negoiţă a primit Rezoluţia de susţinere din partea PSD București după ce a promis mai multe funcţii. „Sectorul 1, prin Dan Tudorache, l-a susținut pentru că i-a promis funcția de președinte executiv al PSD București, ceea ce a și primit”, au declarat sursele EVZ.

Lucrurile nu au stat prea bine nici cu organizaţia Sectorului 4, condusă până miercuri seara de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. „Negoiţă i-a promis lui Bănicioiu că îl susţine pentru funcţia de vicepreşedinte al PSD la nivel naţional şi îi dă funcţia de preşedinte executiv al PSD Bucureşti. Acest lucru nu s-a întâmplat. Nicolae Bănicioiu a și demisionat de la șefia PSD Sector 4”, mai spun sursele EVZ.

Iliescu, pentru EVZ: Mențin sprijinul pentru Dragnea

Fostul președinte Ion Iliescu a declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că intenționează să participe la Congresul PSD programat pentru data de 18 octombrie, însă până atunci urmărește cu interes ce se întâmplă în partid, deși recunoaște că nu a mai fost atât de activ. „O să urmăresc cum se va organiza Congresul. Intenționez să particip la Congresul PSD. Eu l-am susținut pe Liviu Dragnea și îmi mențin decizia”, ne-a spus Iliescu. Referitor la Șerban Nicolae, care intenționează să intre în cursa pentru funcția supremă din partid, dar cere modificarea condițiilor pentru candidatură, Iliescu a spus că este un om cu multă experiență. „Întrunește multe calități. A intrat în PSD după 1989. A acumulat multă experiență. Are o calificare și politică și în partid”, a spus fostul șef al statului. El a adăugat că decizia lui Negoiță de a-și retrage candidatura „a fost cea corectă”.