Ce pot schimba alegerile prezidențiale! Detaliul uitat până acum. „Asta e adevărata miză”

Ce pot schimba alegerile prezidențiale! Detaliul uitat până acum. „Asta e adevărata miză”

Miza votului din Diaspora este uriașă, ce depășește competiția electorală prezidențială, spune Daniel Funeriu, fost ministru al Învățământului.

Prezența la cel de-al doilea scrutin electoral al alegerilor prezidențiale este uriaș, iar o prezență de peste un milion de votanți nu este imposibilă. În cazul în care Diaspora va reuși să bifeze această performanță, președintele și premierul ar avea obligația să aloce mai multe mandate Diasporei în Parlamentul României, spune Daniel Funeriu, fost ministru în Guvernul PDL.

„Dacă se ajunge la un milion de voturi în Diaspora, premierul și președintele vor avea obligația morală să aloce vreo 30-40 de mandate de deputat și senator Diasporei. Minim 10% din numărul de mandate. Asta e adevărata miză a prezenței Diasporei la vot, nu doar roabele de plăcuțe suedeze pe care le vor răsturna în curtea PSD. 'Ăștia', parlamentarii din Diaspora, ar fi adevărații `oameninoi`!", a notat Daniel Funeriu pe pagina sa de Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

În turul 2 al alegerilor prezidențiale, prezența este mai mare față de cea din primul scrutin. În ziua a doua - sâmbătă, până la ora 20:00, 326.224 de români din străinătate și-au exprimat opțiunea de vot, față de 245.395, câți au votat în urmă cu două săptămâni, până la aceeași oră.