Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce planuri are Lufthansa pentru aeroporturile din România
Ce planuri are Lufthansa pentru aeroporturile din România

Ce planuri are Lufthansa pentru aeroporturile din România

Grupul german Lufthansa va introduce, din vara anului viitor, patru noi curse din Bucureşti spre Berlin şi va dubla operaţiunile de pe aeroportul din Sibiu, ajungând la 14 curse săptămânale.

Compania aeriană germană Lufthansa va introduce din 3 iunie 2012, după deschiderea noului aeroport Berlin-Brandenburg „Willy Brandt”, primul zbor direct Bucureşti-Berlin de patru ori pe săptămână. Preţurile pentru zborurile directe spre şi dinspre Berlin pornesc de la 49 de euro dus.

„Decizia de a inslude România în reţeaua aeroportului din Berlin dovedeşte încrederea pe care o avem în această piaţă. Până în acest moment, anul 2011 a fost unul de succes pentru noi şi am putut observa o creştere a numărului de pasageri cu peste 20% pentru zborurile către şi dinspre România”, a declarat Ofer Kisch, manager general al Grupului Lufthansa pentru Europa Centrală şi de Est.

Potrivit capital.ro, operatorul aerian a transportat până în prezent 560.000 de pasageri, aşteptându-se până la finalul anului la peste 750.000 de pasageri transportaţi. sÎn ceea ce priveşte evoluţia de anul viitor, Kisch este încrezător că afacerile din România vor creşte ca urmare a introducerii noilor zboruri, însă nu doreşte a avansa un procent.

Tot din vara anului viitor, Lufthansa Group, din care face parte compania omonimă, precum şi operatorii aerieni Austrian Airlines şi Swiss Airlines, îşi va dubla operaţiunile de pe aeroportul din Sibiu, dublând numărul curselor săptămânale Sibiu-Munchen, de la 7 la 14. Grupul şi-a dublat operaţiunile şi de pe aeroportul din Cluj, în februarie.
În România, grupul Lufthansa operează de pe aeroporturile din Bucureşti (Otopeni), Timişoara, Sibiu, Cluj-Napoca şi Iaşi. Cea mai des utilizată rută este către Munchen, urmată de Frankfurt.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: