Ce nu are voie să facă Poliția. Dosar penal pentru un astfel de abuz

Ce nu are voie să facă Poliția. Dosar penal pentru un astfel de abuz Polițist Tulcea. Sursa foto: captură video/ TikTok

Ideea multora dintre polițiști, potrivit căreia cetățenii nu ar avea voie să-i filmeze, pare să fie una greșită. Iar purtarea abuzivă se lasă cu dosar penal. Asta a pățit un polițist din județul Tulcea, care a lovit telefonul unei persoane care îl filma.

Imaginile s-au viralizat rapid pe rețelele sociale, iar reprezentanții IPJ s-au autosesizat.

Polițist din județul Tulcea, cercetat penal pentru lovire și alte violențe

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Tulcea au transmis marți că au demarat o anchetă în urma apariției unui videoclip pe rețelele sociale. În imagini, un polițist de la Postul de Poliție Turcoaia se vede cum lovește telefonul mobil al unei persoane care încerca să filmeze.

În urma situației, polițiștii din Serviciul de Ordine Publică și cei din Compartimentul Control Intern au demarat investigațiile în această situație.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violente şi purtare abuzivă, materialul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea pentru a analiza şi a dispune”, a anunțat IPJ Tulcea, potrivit News.ro.

În filmare, polițistul din județul Tulcea poate fi văzut cum strigă la cel care-l filmează: „Crezi că dacă mă filmezi mi-o fi frică de tine? Ţi-am zis că nu ai voie?”.

Ulterior, după ce îi dă cu mâna peste telefonul mobil, filmarea se oprește.

@cipcipcip286 #politia #tulcea #viral #abuz #romania🇹🇩 #foryou #foryoupage ♬ suono originale - cipcipcip2

Polițist condamnat la închisoare pentru luare de mită

În luna aprilie a acestui an, un polițist din județul Tulcea a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Totul după ce ar fi pretins bani de la mai multe persoane.

Acesta le promitea că îi va ajuta să treacă examenul pentru obținerea permisului de conducere.

Polițist

Poliția Română. Sursa foto: Arhiva EvZ

Polițistul a promis că va interveni pe lângă funcționarul respectiv pentru a susține promovarea a trei candidați la proba practică. A comis astfel trei infracțiuni de trafic de influență.

Suma de bani primită de polițistul cercetat pentru trafic de influență a fost de 900 de lei pentru fiecare dintre primii doi candidați. De la ultimul a luat suma de 200 de euro.