Conform dailystar.co.uk, forţele de ordine au fost echipate cu nişte căşti speciale, care pot scana temperatura corpului oricărei persoane pe o razăd de 5 metri. În cazul în care detectează valori ridicate ale temperaturii, casa începe să emită un semnal acustic.

Bazată pe camere video ce folosesc inteligenţa artificială, casca este ultima armă folosită în lupta cu temutul COVID-19. Poliţiştii chinezi sunt printre primii care beneficiază de această tehnologie creată de firma Kuang-chi şi aplicată deja în oraşele Shanghai, Chengdu şi Shenzhen.

Cât de eficientă este casca? Practic, în două minute pot fi scanate mai mult de 100 de persoane. Conform dezvoltatorului, într-un spital mare ar fi nevoie de 10 astfel de căşti pentru a acoperi fiecare colţ al acestuia.

„Este un dispozitiv foarte inteligent şi adresat provocărilor generate de combaterea şi prevenirea epidemiei. În afara de faptul că poate detecta dacă indivizii au febră, era înregistrează automat şi temperatura fiecărui individ scanat. Tot procesul este foarte eficient şi se derulează la o distanţă sigură, fără contact direct”, a declarat unul dintre reprezentanţii autorităţilor chineze.