Directoarea Muzeului de istorie a naturii din Bolivia, Fabiana Méndez, a declarat EFE că James Aparicio și Mauricio Ocampo, experții care au descoperit această broască au realizat investigații și verificări timp de două luni pentru a confirma că este vorba de o specie încă necunoscută de știință.

Este o broască din familia Oreobates, de trei sau patru centimetri lungime, și care are o culoare portocalie intensă și zone negre în partea superioară a capului, în formă de 'W', a explicat Méndez.

Numele batracianului care ar putea face referire la descoperitorii săi, ar putea fi scos la o licitație internațională pentru obținerea de fonduri și sprijinirea cercetărilor despre această nouă specie. Directoarea muzeului a reamintit că în urmă cu un deceniu, cercetători de la Sociedad para la Conservación de la Vida Silvestre (WCS) au descoperit o nouă specie de maimuță în același parc Madidi, al cărei nume a fost scos la licitație.

Primatul a primit numele de Callicebus aureipalatii, după ce compania de jocuri pe internet Golden Palace a câștigat licitația internațională cu o ofertă de 650.000 de dolari, potrivit informațiilor mass-media din acea perioadă.