Totul fiind departe de chirurgia estetică şi produsele cosmetice folosite în exces. Spre exemplu, ceea ce le asigură pielea mătăsoasă este uleiul trifazic.

Cu mult volum

Potrivit curademiere.ro, uleiul trifazic este o asociere de trei uleiuri extrase din ulei de palmier, de densităţi diferite. După aplicare, pe piele rămâne un uşor „voal hidratant”, cu un parfum exotic, care durează toată ziua.

Cele mai multe brazilience au părul cu mult volum. Ele îi acordă multă atenţie, hidratându-l cu unt de karite sau ulei de jojoba aplicat înainte de spălare.
Baia şi duşul nu sunt simple operaţiuni de igienă, ci ritualuri. Baia este un cult legat de religiile afro-braziliene, aflat la originea stării de bine. Pentru indieni, “bahno” cu plante aromatice era considerată o modalitate de a curăţa sufletul. Braziliencele folosesc aromele în baie în funcţie de stare şi folosesc produse specifice fiecărei operaţiuni de îngrijire a pielii.

O alta obsesie a braziliencelor este igiena dinţilor. Ca să aiba dinţii albi îi masează timp de câteva minute cu o bucată de cărbune învelit într-o pânză fină sau o bucată de bumbac. Potrivit specialiştilor în domeniu, unele tehnici ale acestor femei pot părea ciudate, dar sunt extrem de eficiente.