Ce făcea Alexandru Arșinel cu cartelele la pâine sau ulei. Dezvăluiri uluitoare despre maestrul comediei românești

Ce făcea Alexandru Arșinel cu cartelele la pâine sau ulei. Dezvăluiri uluitoare despre maestrul comediei românești

La moartea lui Alexandru Arșinel, tot mai mulți actori își povestesc amintirile pe care le-au avut cu maestrul comediei românești. Unii dintre aceștia au fost chiar colegi de școală cu Alexandru Arșinel, și drept urmare poveștile lor din vremea studenției sunt de-a dreptul savuroase.

Cristina Deleanu și Eugen Cristea sunt doi dintre marii actori care au prins și vremea comunismului, dar și cea a democrației postdecembriste. Cei doi sunt soț și soție și au fost colegi la Facultatea de Teatru și Film, cu Alexandru Arșinel.

În perioada studenției, povestește Cristina Deleanu, lui Alexandru Arșinel îi plăcea să umble foarte pedant. Iar pentru a face rost de bani, Arșinel, dar și ceilalți colegi, își vindeau cartelele de alimente, la pâine, lapte, ouă, zahăr sau ulei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Aveam, n-aveam treabă, noi eram acolo, la facultate. Eu mai dădeam fuga să aduc câte un borcan de mâncare. Pe vremea aceea băieții își vindeau cartelele pentru a-și cumpăra pantofi. Apoi, ne apucam de cântat, de spus poezii, fiecare în clasa lui, până când începea ora de actorie. Asta a fost studenția, pe care nu o regret. Dimpotrivă, o iubesc”, a relatat Cristina Deleanu.

Un actor dedicat meseriei

Eugen Cristea a spus despre Alexandru Arșinel că a fost un actor dedicat total meseriei, așa cum în zilele noastre foarte rar se mai vede. Cei doi au fost colegi la facultate dar și pe scenele de teatru sau in filme.

Actorul a format un cuplet celebru cu marea actriţă Stela Popescu, începând din 1978. Cei doi au fost vedetele incontestabile ale teatrului de revistă. În stagiunea 2008-2009, spectacolul „Aplauze, aplauze” a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a cuplului Stela Popescu – Alexandru Arşinel. Totodată, pentru activitatea lor, cei doi mari actori au fost răsplătiţi, în 2002, cu Premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă. Stela Popescu a decedat în 2017, la 82 de ani.

Duminică va fi slujba religioasă

După mai bine de 60 de ani de carieră, și la vîrsta de 83 de ani, marele actor Alexandru Arșinel a decedat pe data de 29 septembrie, după ce a în prealabil a fost internat pentru câteva zile la Spitalul Universitar din București.

Înmormântarea maestrului va avea loc duminică, 2 octombrie 2022, la ora 12, la Cimitirul Bellu din București.

Cei care doresc să își ia un ultim rămas bun o pot face la Teatrul de Revistă Constantin Tănase până sâmbătă, 1 octombrie, acolo unde trupul neînsuflețit a fost depus.