Evenimentul Zilei > Social > Alexandru Arșinel va fi înmormântat la Cimitirul Bellu. Actorul și-a pregătit locul de veci încă de când era în viață: „Ca să le iau o grijă de pe cap copiilor”. Foto
Alexandru Arșinel va fi înmormântat la Cimitirul Bellu. Actorul și-a pregătit locul de veci încă de când era în viață: „Ca să le iau o grijă de pe cap copiilor”. Foto

Alexandru Arșinel va fi înmormântat la Cimitirul Bellu. Actorul și-a pregătit locul de veci încă de când era în viață: „Ca să le iau o grijă de pe cap copiilor”. Foto

Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani. Încă de când era în viață, marele actor și-a pregătit locul unde să fie înmormântat: la cimitirul Bellu.

Alexandru Arșinel declara în urmă cu mai mulți ani că s-a ocupat de locul unde vrea să fie înmormântat, ca să le ia o grijă copiilor lui de pe cap:

„Sunt un om gospodar şi mi-am făcut mormânt la Bellu. Să nu aibă grijă copiii când n-o să mai fiu”.

Sursa foto: arhiva EVZ

Aşa cum se poate observa din fotografie, pe monumentul funerar al artistului este trecut şi numele soţiei, aflată încă în viață.

A murit Alexandru Arșinel

Actorul Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani. În ultima perioadă, acesta a avut mai multe probleme de sănătate.

Alexandru Arşinel s-a confruntat, în ultimii ani, cu numeroase probleme serioase de sănătate. Actorul fusese recent internat într-un centru specializat de îngrjiri paliative, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid.

Ultima sa dorință era să-i aibă alături pe cei apropiați.

„De ziua mea am ceea ce îmi doresc. O întâlnire cu toată familia. Nu doar copiii, ci și cu nepoții. Ei au inițiat asta, iar eu sunt chiar bucuros că ne strângem toți, în jurul unei mese, să stăm de vorbă, așa, ca o familie. Nici nu mai vreau vreun cadou, dacă îi am alături pe ei, sunt bucuros, mă simt bine”, spunea regretatul actor.

Starea de sănătate a artistului s-a înrăutățit în ultima perioadă

În ultimele zile, actorul a fost internat la Spitalul Universitar din București pe secția de Terapie Intensivă.

Medicii de la Terapie Intensivă au decis că Alexandru Arșinel trebuie să fie intubat, pentru a putea respira cu ajutorul aparatelor medicale. Actorul s-a confruntat cu dificultăți în respirație deoarece suferea și de pneumonie, stare care l-a slăbit semnificativ.