Starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel s-a înrăutățit în ultimele zile. Medicii au decis să-l intubeze și ventileze artificial

Starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel s-a înrăutățit în ultimele zile. Medicii au decis să-l intubeze și ventileze artificial Sursa: arhiva EVZ

La o săptămână după ce a fost internat din nou în spital, starea de sănătate a actorului Alexandru Arșinel pare a fi din ce în ce mai rea. Medicii au decis să-l intubeze pe artist și să-l ventileze artificial.

Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, a fost dus săptămâna trecută la Spitalul Universitar din București, de către fiul său, pentru a i se trata o serie de infecții ale pielii. La scurt timp, îndrăgitul actor a ajuns pe secția de Terapie Intensivă.

Alexandru Arșinel respiră cu ajutorul aparatelor

Medicii de la Terapie Intensivă au decis că Alexandru Arșinel trebuie să fie intubat, pentru a putea respira cu ajutorul aparatelor medicale. Actorul s-a confruntat cu dificultăți în respirație deoarece suferă și de pneumonie, stare care l-a slăbit semnificativ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aparatura va fi menținută până în momentul în care actorul va putea din nou să respire singur, iar pneumonia de care suferă va răspunde la tratament.

Decizia ca Alexandru Arșinel să rămână internat a fost luată de medici după un complex șir de analize făcute actorului și care au relevat că nu mai poate fi tratat ambulatoriu.

Actorul are și alte probleme de sănătate, printre care și complicații la inimă. Cea mai bună soluție, după ce medicii vor reuși să îi vindece pneumonia de care suferă și vor reuși, de asemenea, să țină sub control problemele cardiace, este ca actorul să fie, ulterior, internat într-un centru de îngrijiri specializat.

Ultima dorință a marelui actor

Pe vreme când starea lui de sănătate era mai bună, Alexandru Arșinel mărturisea că ultima lui dorință este să se retragă în locul unde s-a născut, iar aproape de el să fie oamenii dragi.

„Eu sunt din Dolhasca. Acolo, de exemplu, și dacă se inaugurează o grădiniță sunt invitat. Și sunt bine primit, apreciat. Vreau, într-un fel, să le și mulțumesc pentru tot. Acolo mă voi retrage, acolo voi pune punct (…)

Doresc să îmi mai invit doi, trei colegi la un spectacol la Dolhasca, apoi să mă retrag. Dar nu în altă parte o să fac retragerea, doar la Dolhasca pot să o fac”, mărturisea Alexandru Arșinel în urmă cu câteva luni, potrivit Fanatik.